Naslovnica Šport Pirančani so zmagovito začeli novo domačo sezono košarke 3×3

Pirančani so zmagovito začeli novo domačo sezono košarke 3×3

Avtor: Spletno Uredništvo

Medtem ko se je državno prvenstvo v košarki zaradi pandemije koronavirusa končalo predčasno in brez zmagovalca, pa se je pravkar pričelo državno prvenstvo v košarki 3×3. Prvi kvalifikacijski turnir je pripadel ekipi Pirana, ki je tudi prvi favorit za osvojitev naslova.

Pirančani so zmagovito začeli novo domačo sezono košarke 3x3

Zmagovalci Pirančani so tudi resni kandidati za nastop na prihodnjih olimpijskih igrah (foto: FB Piran3x3)

 

Slovenski igralci košarke 3 na 3 (oziroma 3×3 kot se uradno imenuje ta športna panoga) so po odpravi omejitev, ki jih je povzročila pandemija koronavirusa, komaj čakali, da lahko začnejo s tekmovalno sezono. Uvod tekmovanja, ki sodi pod okrilje Košarkarske zveze Slovenije (KZS), je potekal v obliki prvega kvalifikacijskega turnirja državnega prvenstva v ljubljanski Športni dvorani Baza.

Poleg kakovostnih košarkarskih predstav je bilo pozitivno predvsem dejstvo, da se je turnirja udeležila množica košarkarjev in košarkaric, ki so bili razdeljeni med sedem starostnih skupin. Najbolj zanimivo je bilo v moški članski kategoriji, kjer so košarkarji Pirana (sicer so med najboljšimi 10 ekipami na zadnji svetovni lestvici) v finalu z 21:15 premagali moštvo ugnali Ljubljano East.

»Med članicami so prvi kvalifikacijski turnir državnega prvenstva osvojile igralce Ježice, ki so v finalu s 17:14 ugnale ekipo Ljubljana East W. Pri fantih do 23 let se je zmage razveselila ekipa Ljubljana East U23, ki je bila z 22:13 boljša od Malin, tudi pri fantih do 17 let pa je zmaga ostala v Ljubljani. Zasedba 3×3 Ljubljana je bila namreč v finalu z 19:12 boljša od Veteranov 03.

Med dekleti do 17 let so bile najuspešnejše Ilirijanke jr., v boju za prvo turnirsko zmago so s 13:5 premagale ekipo Bratje, pri najmlajših fantih pa so se zmage veseli Drmexi. V odločilni tekmi so z 11:9 ugnali Pingo Sunse. V kategoriji rekreativcev je prvi turnir pripadel ekipi T3xM,« so sporočili s KZS. Žal lokacije in termini ostalih kvalifikacijskih turnirjev še niso dokončno potrjeni, potrjen pa je finale DP, ki bo 8. avgusta v Ljubljani.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.