Naslovnica Trendi Kot v filmu na Prvem programu Radia Slovenija

Kot v filmu na Prvem programu Radia Slovenija

Avtor: Spletno Uredništvo

Radio Slovenija vabi vse poslušalke in poslušalce, ki so starejši 12 let, k poslušanju nove radijske nadaljevanke ‘Kot v filmu’. Avtor romana je Vinko Möderndorfer, režiser projekta pa Klemen Markovčič. Prvi od 8 delov bo na vrsti v nedeljo, 6. septembra ob 8.05 zjutraj, ostali si bodo sledili vse do konca oktobra.

Kot v filmu na Prvem programu Radia SlovenijaIgralska ekipa radijske nadaljevanke Kot v filmu Klemen Markovčič (foto: Adrijan Pregelj/SOJ RTV SLO)

 

V nedeljo, 6. septembra nedeljo, bodo na Prvega programu Radia Slovenija v eter poslali novo radijsko nadaljevanko. Imenuje se ‘Kot v filmu’, nastala pa je po istoimenskem mladinskem romanu priznanega pisca Vinka Möderndorferja. Zgodba govori o dvanajstletnem Gašperju (igrata ga Ivo Vitez in Saša Tabaković), ki je razpet med materjo (Maša Derganc), očimom (Uroš Fürst) in svojim resničnim očetom (Matija Rozman).

Kot vsak sodobni mladostnik pa se Gašper predvsem ubada s šolo, spletom in družbenimi omrežji, prijatelji in filmi. Radijska nadaljevanka Kot v filmu je nastala v produkciji Uredništva igralnega programa Radia Slovenija in je bila največji igrani projekt Radia Slovenija v zadnjih časih. V nadaljevanki, ki bo šteje 8 delov, nastopa 14 igralcev, sedem dramskih in sedem zdaj že nekdanjih učencev OŠ Prežihovega Voranca.

»Pri svojem delu vedno postavim v osišče poslušalca – na kakšen način ga bom nagovoril. Zlasti, če gre za tako svojstveno skupino, kot je 12+, ki je na neki način zelo zapostavljena, tako pri literaturi kot pri drugih oblikah umetnosti. Ko otroci vstopajo v najstniška leta, se jih veliko težje nagovori, je pa ta starostna skupina izredno ranljiva in občutljiva. Prav zato je bilo treba skrbno razmisliti, kako jih bomo nagovorili,« pravi režiser Klemen Markovčič.

Prvi od del radijske serije ‘Kot v filmu’ bo na sporedu v nedeljo, 6. septembra (in nato vsako naslednjo nedeljo) ob 8.05 na Prvem programu Radia Slovenija, epizode pa se bodo iztekle šele konec meseca oktobra.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.