Naslovnica Šport V nov ciklus nogometne reprezentance tudi z novimi obrazi

V nov ciklus nogometne reprezentance tudi z novimi obrazi

Avtor: Spletno Uredništvo

Dan pred pričetkom nove domače nogometne sezone je selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek oznanil spisek igralcev, ki jih je vpoklical za prvi tekmi Lige narodov proti Grčiji in Moldaviji. Tekmi bosta 3. in 6. septembra, na seznamu pa je precej novosti, tudi zaradi številnih odsotnosti.  

V nov ciklus nogometne reprezentance tudi z novimi obraziNovopečeni igralec kluba iz italijanske Serie B Venezie Domen Črnigoj je bil lani jeseni med boljšimi v slovenski reprezentanci, a potem pri švicarskem prvoligašu Luganu ni več zaigral (foto: FB DČ)

 

Z Nogometne zveze Slovenije (NZS) so sporočili, da je dan pred pričetkom sezone 2020-21 Prve lige Telekoma Slovenije, selektor članske izbrane vrste Matjaž Kek oznanil, koga je vpoklical za prvi dve tekmi druge izvedbe Lige narodov, ko se bodo naši na začetku septembra na Stožicah srečali z Grčijo in nato še z Moldavijo. Srečanje z Grčijo bo na sporedu 3. septembra ob 20.45, tekma proti Moldaviji pa tri dni pozneje ob 18. uri.

Slovenska reprezentanca je v Ligi narodov uvrščena v tretjo skupino C lige, poleg Slovencev, Grkov in Moldavcev pa je v skupini še Kosovo. S Kosovarji se bodo naši prvič pomerili 11. oktobra, sledila pa bodo še srečanja Moldavija – Slovenija (14. oktober), Slovenija – Kosovo (15. november) in Grčija – Slovenija (18. november).V ligo B bo po koncu napredoval zmagovalec skupine, zadnjeuvrščeni pa bo igral dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi C.

Slovenska nogometna reprezentanca se je dogovorila tudi za prijateljsko tekmo z Azerbajdžanom, ki bo 10. novembra v Sloveniji. Slovenska reprezentanca po razočaranjih iz zadnjega kvalifikacijskega ciklusa sedaj začenja znova, vendar bo imela še težje delo, saj bo precej prenovljena in zato tudi neuigrana. Zaradi osebnih težav ne bo Josipa Iličića, Bojan Jokić je poškodovan, Aljaž Struna in Robert Berić pa tokrat ne bosta priletela iz ZDA. Kek ni vpoklical niti Domna Črnigoja, ki je pravkar podpisal novo pogodbo z Venezio. 

Kek se je odločil, da iz moštva novih državnih prvakov Celja vpokliče Matjaža Rozmana in Mitjo Lotriča, iz Mure prihaja Nino Kouter, iz dunajskega Rapida Dejan Petrović, vračata pa se tudi bočni branilec Nejc Skubic in izkušeni član strokovnega štaba Milan Miklavič. Ker naj bi se naši z Grki borili za prvo mesto v skupini, pa bi bilo najbrž bolje, če uvodne tekme ne bi igrali prav proti njim.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.