Naslovnica Šport Košarkarski Cleveland bo ostal brez drugega zvezdnika

Košarkarski Cleveland bo ostal brez drugega zvezdnika

Avtor: Spletno Uredništvo

Košarkar LeBron James je brez sence dvoma en najboljih igralcev vseh časov, obenem pa je tudi prvi zvezdnik moštva Cleveland Cavaliers. Celotna ekipa je bila zgrajena okrog njega, vendar bo v kratkem ostala brez drugega navječjega zvezdnika – Kyria Irvinga.  Kyrie Irving 2015(vir slike:commons.wikimedia)

Povratek LeBrona Jamesa iz Miamija v Cleveland je Cavaliersom prinesel tri zaporedne uvrstitve v finale lige NBA, predvsem pa lanski prvi in doslej edini naslov prvakov. A LeBron na parketu ni sam, zato so morali v vodstvu kluba okrog njega zgraditi moštvo, ki je sposobno igrati na vrhunskem nivoju. Že leta 2011 so na naboru novincev imeli prvo možnost izbire in odločili so se za branilca Kyria Irvinga. Slednji je postal novinec leta in prvi steber ekipe, saj se je LeBron medtem začasno preselil v Miami.

Potem, ko je James z ekipo s Floride osvojil tri prstane prvaka, se je odločil za vrnitev v Cleveland. Kyrie je bil odtlej v njegovi senci, oziroma ni bil več prvo ime ekipe. Ko se je ekipi kmalu zatem pridružil še Kevin Love, se je zdelo, da se bo prestiž malce bolj enakovredno porazdelil med vse tri. Izkazalo pa se je, da se vse vrti okrog LeBrona. Kyrie je sicer vsa leta dosegal povprečje okrog 20 točk med rednim delom sezone, v končnici pa je bil še bolj uspešen, saj je postopno napredoval do letošnjih 25,9 točke na tekmo.

A očitno s svojim statusom, s sistemom igre Clevelanda in s podrejanjem uigranih akcij LeBronu ni bil več zadovoljen, saj je pred dnevi sporočil vodstvu kluba, da si želi menjati okolje. Vsake zgodbe o zvezdniških navezah je nekoč konec. Tako je bilo z duom Chicaga Jordan-Pippen, parom Lakersov Kobe-Shaquille, pa tudi s triom Miamija LeBron-Wade-Bosh.

Sicer je košarka kolektiven šport, a ima vsak igralec tudi svoj ego in le-ta je še posebej velik pri najboljših. Kyrie se je tako odločil, da bi pri 25 letih starosti rad preizkusil, česa je dejansko sposoben. Brez sence LeBrona in na lastno odgovornost. 

    

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.