Naslovnica Slovenija Konferenca o aktualnih spletnih nevarnostih za šolstvo

Konferenca o aktualnih spletnih nevarnostih za šolstvo

Avtor: Spletno Uredništvo
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in spletno mesto za osveščanje o varni rabi interneta Safe.si so včeraj pripravili spletno konferenco z naslovom ‘Internetne prevare in neresnice’. Govora je bilo o specifičnih spletnih prevarah in dezinformacij, ki so jim izpostavljeni učitelji in šolski delavci.
Konferenca o aktualnih spletnih nevarnostih za šolstvo

Spletne nevarnost nenehno prežijo na šolarje, starše in vse šolske delavce (foto: pixabay.com)

Spletni portal za osveščanje o varni rabi interneta Safe.si je skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport (MIZS) včeraj izpeljal spletno konferenco z naslovom ‘Internetne prevare in neresnice’. Na tem dogodku so se posvetili specifičnim spletnim goljufijam in dezinformacijam oziroma lažem, ki so jim v zadnjih časih največkrat izpostavljeni vsi, ki so tako ali drugače vpeti v slovensko šolstvo.

Spletno mesto safe.si že vse od leta 2005 deluje kot nacionalna točka osveščanja otrok in najstnikov o varni rabi interneta in mobilnih naprav, njegove aktivnosti pa so namenjene šolarjem, staršem, učiteljem, socialnim in mladinskim delavcem ter vsem ostalim, ki delujejo na področju šolstva. Tudi na MIZS so lani področju spletne varnosti namenili posebno pozornost in sicer z ustanovitvijo ‘Službe za digitalizacijo izobraževanja’.

Ta nov organ je zadolžen za celovito digitalizacijo izobraževanja in izvajanje slovenskega ‘Akcijskega načrta za digitalno izobraževanje 2027’. Načrt je v zaključni fazi priprave, ena od osnovni prioritet načrta pa je kibernetska varnost, so poudarili z Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Včerajšnja spletna konferenca pa je bila organizirana v sklopu okviru aktivnosti ob bližnjem ‘Dnevu varne rabe interneta’.

‘Dan varne rabe interneta’ pa je zanimivo na vrsti 8. februarja – čeprav je ta datum v Sloveniji posvečen praznovanju Prešernovega dne – slovenskega kulturnega praznika.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.