Naslovnica Trendi Dvajseti rojstni dan oddaje Dobro jutro in pričetek olimpijskih iger

Dvajseti rojstni dan oddaje Dobro jutro in pričetek olimpijskih iger

Avtor: Spletno Uredništvo
Za Televizijo Slovenija bo petek, 4. februar 2022, minil v znamenju dveh izjemno pomembnih dogodkov. V Pekingu se bodo namreč začele Zimske olimpijske igre, priljubljena oddaja TV SLO 1 Dobro jutro pa bo praznovala 20 let obstoja.
Dvajseti rojstni dan oddaje Dobro jutro in pričetek olimpijskih iger

Del voditeljske ekipe oddaje Dobro jutro na lanski poletni promociji oddaje (foto: SOJ RTV SLO)

Oddaja ‘Dobro jutro’ bo pojutrišnjem (v petek, 4. februarja) praznovala okrogel jubilej – 20 let predvajanja. Popularna jutranja oddaja v živo je skozi ti dve desetletji postala ena izmed najbolj prepoznavnih oddaj TV Slovenija. Na 20. rojstni dan ustvarjalci pripravljajo malce drugačno oddajo, ki jo bodo skupaj vodili Mojca Mavec, Špela Močnik, David Urankar, Ljubica Mlinar, Boštjan Romih in Monika Tavčar.

»Oglašali se nam bodo tudi soustvarjalci oddaje iz Maribora in Kopra, s katerimi bodo skupaj obudili spomine na najlepše trenutke iz skoraj 4.000 oddaj do sedaj,« so sporočili s TV SLO in dodali, da je v teh dvajset letih ta klasična jutranja oddaja gostila več kot 27.000 gostov in ustvarila preko 12.000 ur programa. Petkova praznična oddaja se bo kot običajno na TV SLO 1 pričala ob 7. uri, trajala pa bo do 10. ure.

Na TV Slovenija 2 pa se bo ob 10. uri že pričela ponovitev oddaje Dobro jutro, ki ji bo ob 13. uri sledila slavnostna otvoritev Zimskih olimpijskih iger v Pekingu. »Na Televiziji Slovenija bomo v okviru olimpijskih iger pripravili približno 200 ur premiernega programa in posnetkov. Gledalcem bomo ponudili množico neposrednih prenosov, poudarek pa bo na spremljanju nastopov slovenskih športnikov.

Drugi program Televizije Slovenija bo šestnajst dni posvečen olimpijskim igram. Ponoči bomo na TV SLO 2 neposredno, tudi z javljanji iz mešane cone, spremljali predvsem tekmovanja v alpskem smučanju. Okoli 8. uri zjutraj bomo začenjali s spremljevalnim studijskim programom iz Ljubljane,« so med drugim še spomnili s Službe za komuniciranje RTV Slovenija. A to še ni zdaleč ni vse, kar se svežih informacij iz Pekinga tiče.

V popoldanskem in večernem delu programa bodo namreč na TV SLO 2 predvajali posnetke najbolj zanimivih preizkušenj, ki jih zaradi prekrivanja dogodkov ne bo mogoče pokazati v neposrednem prenosu, skrajšane ponovitve nočnih in dopoldanskih končnih odločitev, razširili bodo vse klasične dnevne informativno-športne oddaje, zvečer pa bo na sporedu še Olimpijski dnevnik, polurna oddaja s Sašem Jerkovićem.

Podobno bo tudi Val 202 – drugi program Radia Slovenija med 4. in 16. februarjem povsem v znamenju Zimskih olimpijskih iger, Multimedijski center RTV SLO pa bo medtem skrbel za spletni del informiranja o dogajanju na prizoriščih in okrog njih.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.