Naslovnica Trendi Konec meseca v kina prihaja najbrž najdražji film vseh časov

Konec meseca v kina prihaja najbrž najdražji film vseh časov

Avtor: Spletno Uredništvo

Zadnje dni avgusta bo v slovenske kinematografe zakorakala filmska poslastica letošnjega poletja. Gre za akcijski spektakel z naslovom ‘Tenet’, ki je hkrati en izmed najdražjih filmov, kar so jih kadarkoli posneli.

Konec meseca v kina prihaja najbrž najdražji film vseh časovTenet se bo v ljubljanskem Koloseju začel predvajati 27. avgusta (foto: kolosej.si)

 

Zadnje dni avgusta bo v slovenska kina zakorakala filmska poslastica letošnjega poletja. Gre za akcijski spektakel z naslovom ‘Tenet‘: Film je bil posnet na lokacijah v kar sedmih državah sveta, njegov proračun se je zagotovo gibal nad 200 milijoni evrov in po nekaterih podatkih naj bi skoraj dosegel 250 milijonov evrov in je tako eden najdražjih filmov, ki so jih posneli v zgodovini filmske industrije.

»John David Washington je glaven protagonist novega znanstvenofantastičnega akcijskega spektakla Christopherja Nolana, kratkega vendar udarnega imena – TENET. Oborožen z zgolj eno besedo – TENET – ter z borbo za preživetje celega sveta, se glavni junak zgodbe prebija skozi mračen svet mednarodnega vohunjenja na misiji, ki se dogaja v nečem izven realnega časa in prostora. To ni potovanje skozi čas. To je inverzija,« pravi filmski napovednik.

Za režijo in scenarij je poskrbel Christopher Nolan, ki je sicer že znan po uspešnicah ‘Memento’, ‘Batman’ trilogija, ‘Dunkirk’, ‘Medzvezdje’ in ‘Izvor’. V filmu Tenet nastopajo Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh in Michael Caine. Čeprav naj bi se film najprej začel predvajati že 17. avgusta v Indiji (?), pa naj bi si ga po informacijah slovenskega distributerja Blitz Slovenija prvi ogledali v Evropi. V Slovenijo sicer film prihaja 27. avgusta.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.