Naslovnica Šport Po novem bo prvi vrhunec sezone evropsko prvenstvo

Po novem bo prvi vrhunec sezone evropsko prvenstvo

Avtor: Spletno Uredništvo

Po lanskih odmevnih mednarodnih kolesarskih uspehih Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja so kolesarski strokovnjaki postali precej bolj pozorni tudi na ostale mlajše slovenske biciklistične upe. Kandidati za slovensko reprezentanco do 23 let v teh dneh marljivo nabirajo kilometre na Pokljuki in širši okolici, žal pa bodo morali zaradi odpovedi prestižne dirke ‘Tour de l’avenir ‘spet malce spremeniti stopnjevanje svoje forme. 

 Po novem bo prvi vrhunec sezone evropsko prvenstvoSlovenska kolesarska reprezentanca mlajših članov v akciji na cestah v bližini Pokljuke (foto: kzs.si)

 

Slovenska kolesarska reprezentanca U-23 se je že intenzivno pripravljala na najbrž najbolj prestižno dirko za mladinske kategorije na svetu – ‘Tour de l’avenir ‘(ali po slovensko ‘dirka prihodnosti’), ko so v petek organizatorji letošnjo večdnevno etapno preizkušnjo dirko, ki bi moral biti na programu sredi avgusta, dokončno odpovedali. Vseeno pa se za slovensko izbrano vrsto ni prav veliko spremenilo, le da bo sedaj prvi cilj sezone nastop na evropskem prvenstvu, ki bo med 24. in 28. avgustom potekalo v francoskem Plouayju.

Tour de l’avenir je sicer prav tako francoska dirka, a je na običajno sporedu septembra. Na programu je že od leta 1961 in je dejansko dirka, ki pokaže, kdo bo v naslednjih letih najbrž krojil svetovni vrh tudi v članski kategoriji. Dokaz za to imamo Slovenci kar doma, saj je predlani na tej preizkušnji zmagal tedaj še precej neznani Tadej Pogačar (leto pred tem pa je bil prvi Kolumbijec Egan Bernal). Slovenski kolesarski upi pa bodo morali sedaj spet malce spremeniti ritem priprav in tempiranje vrhunca forme zamakniti za vsaj teden dni.

Sicer je izkušeni slovenski selektor Martin Hvastija na priprave v okolico Pokljuke povabil 13 reprezentantov ekipe do 23 let in sicer so to Žiga Jerman (FDJ Continental), Martin Lavrič (Dimension Data for Qhubeka), Jaka Primožič (KK Kranj), Nik Čemažar (KK Kranj), Aleš Pirih (KK Kranj), Kristjan Hočevar (KK Adria Mobil), Boštjan Murn (KK Adria Mobil), Žiga Horvat (KK Adria Mobil), Aljaž Omrzel (KK Adria Mobil), Anže Skok (Ljubljana Gusto Santic), Aljaž Prah (Ljubljana Gusto Santic) in Matevž Govekar (Meblojogi-Proconcrete).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.