Naslovnica Magazin Konec meseca tridnevni hackaton o raznih vidikih pandemije

Konec meseca tridnevni hackaton o raznih vidikih pandemije

Avtor: Spletno Uredništvo

Tehnološki park Ljubljana bo s partnerji konec meseca sodeloval pri prvem vseevropskem ‘hackathonu’, ki so ga poimenovali #EUvsVirus. Naslov razkriva, da se bodo množica posameznikov, podjetij in inštitucij iz EU v tridevnem maratonu reševanja problemov lotila posledic pandemije koronavirusa Covid 19.

Konec meseca tridnevni hackaton o raznih vidikih pandemijeNajbrž ne bi bilo preveč presenetljivo, če bi hackaton v samo treh dneh našel več konkretnih rešitev, kot so jih doslej spravile skupaj vse politične strukture v Evropski uniji (foto: flickr.com/Dan Taylor/Heisenberg Media)

 

Slovenija bo v sodelovanju s Komisijo EU in ostalimi državami članicami EU konec meseca izpeljala prvi skupni vseevropski hackathon #EUvsVirus, kjer se bodo z vsemi močmi lotili raznih vidikov pandemije koronavirusa. Tridevni spletni maraton bo predvidoma združil evropsko civilno družbo, inovatorje, partnerje in investitorje, med 24. in 26. aprilom pa naj bi se ga udeležilo prek 60.000 udeležencev iz celotne Evrope.

Med uvodnimi pripravami na dogodek je organizacijska skupina opredelila šest ključnih problematik, ki se jim bodo na hackatonu posvetili. To so ‘Zdravje in življenje’, ‘Neprekinjeno poslovanje’, ‘Družbena in politična kohezivnost’, ‘Delo in učenje na daljavo’, ‘Digitalne finance’ in ‘Ostalo’. Hackathon bo za področje Slovenije izpeljal Tehnološki park Ljubljana v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Ministrstvom za javno upravo in s partnerji slovenskega podjetniškega ekosistema.

Hackatona se lahko udeležijo posamezniki in skupine, prijava pa poteka preko enotne spletne točke EU. K sodelovanju so še posebej povabili visokošolske institucije, gospodarstvo, civilno družbene organizacije, javne institucije ter MSP. Možnosti udeležbe so zelo različne – od zagotavljanja mentorjev, orodij in nagrad, sponzoriranja, sodelovanja v evalvacijskih skupinah ter širjenja informacij, pa vse do pokroviteljstva.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.