Naslovnica Šport Kako so slovenski rokometaši leta 2004 postali evropski podprvaki

Kako so slovenski rokometaši leta 2004 postali evropski podprvaki

Avtor: Spletno Uredništvo

Rokometna zveza Slovenije si je domislila, kako premostiti pomanjkanje tekem oziroma športnih užitkov, ki ga je povzročila pandemija. Simptome abstinenčne krize pri slovenskih ljubiteljih rokometa bodo poskušali omiliti s predvajanjem posnetkov tekem slovenske moške članske izbrane vrste iz leta 2004, ko je Slovenija gostila evropsko prvenstvo in osvojila srebrno medaljo.

 Kako so slovenski rokometaši leta 2004 postali evropski podprvakiEvropsko prvenstvo je leta 2004 je povzročilo prvo rokometno evforijo v Sloveniji (foto: FB RZS)

 

Rokometna zveza Slovenije (RZS) je pravkar odprla nov profil na družbenem omrežju Facebook, ki ga bo poleg ostalih novih vsebin, tudi za najmlajše, v času pandemije uporabila še za tako imenovane ‘kino večere’. Najprej bodo na vrsti predvajanja posnetkov tekem slovenske moške članske reprezentance, ki je na domačem evropskem prvenstvu leta 2004 osvojila prvo veliko medaljo v kolektivnih športnih panogah.

Kdor si tekem varovancev tedanjega slovenskega selektorja Toneta Tislja doslej še ni nikoli ogledal, ali pa se iz najrazličnejših vzrokov dogajanja izpred 16 let ne spominja najbolje, bo lahko v naslednjih dneh ponovno podoživel vso pot slovenskih rokometašev do zgodovinskega srebra. Tisti bolj kritični poznavalci rokometa pa bodo lahko na lastne oči preverili, ali so tedaj Sloveniji na poti do domače medalje res pomagali tudi sodniki.

»V četrtek, 22. januarja 2004, je šlo zares, moška reprezentanca pod vodstvom selektorja Toneta Tislja je začela nastope na domačem Euru. Tribune nove celjske lepotice so bile že dobro uro pred dvobojem nabito polne, temperatura med okoli 4600 gledalci pa je dosegla vrelišče v pričakovanju velikega dvoboja z Islandijo, ki je naredila velik kakovosten napredek in sodila med najresnejše kandidate za odličja na EP,« pravi napovednik današnje prve tekme, sicer pa bodo posnetki vseh tekem na sporedu ob 20. uri.

Danes se bo serija začela s tekmo Islandija : Slovenija, v soboto bo sledil dvoboj Slovenija : Češka in v ponedeljek še tekma Slovenija : Madžarska. V sredo 22. aprila bo Slovenija igrala proti reprezentanci Srbije in Črne gore (ki jo je tedaj vodil Veselin Vujović), v petek 24. aprila bo na sporedu tekma Slovenija : Nemčija in v soboto 25. aprila srečanje Slovenija : Francija. Najbolj razburljiva tekma – polfinale EP proti Hrvaški bo na vrsti v ponedeljek, 27. aprila, v sredo 29. aprila pa se bo ciklus zaključil z velikim finalom proti Nemčiji.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.