Naslovnica Trendi Koncertna scena se seli na Radio Slovenija

Koncertna scena se seli na Radio Slovenija

Avtor: Spletno Uredništvo

Zaradi aktualnih omejitev gibanja, prepovedi zbiranja in odpovedi vseh koncertov so na RTV Slovenija odločili, da na radijski valovih do konca leta predvajajo celo vrsto koncertnih nastopov v živo. Slovenske glasbenike bo tako moč v živo poslušati na programih Radia Slovenija – Radio Prvi, Val 202, Program Ars, Radio Koper in Radio Maribor.

Koncertna scena se seli na Radio SlovenijaSeveda bodo povsod ob koncertih spremljali sedanja zdravstvena priporočila (foto: Adrian Pregelj / RTV Slovenija)

 

Z RTV Slovenija so oznanili, da bodo v studiih Radia Slovenija, Radia Koper in Radia Maribor v prihodnjih mesecih izpeljali več koncertov v živo z različnimi slovenskimi glasbenimi ustvarjalci. Programi Radia Slovenija bodo tako postali nadomestni koncertni oder za mnoge glasbenike in še za precej bolj številne ljubitelje dobre glasbe, s čemer bi radi vsem olajšali preživljanje karanten.

Na Prvem programu Radia Slovenija bodo tako v živo predvajali ‘Sobotne glasbene večere’, tematsko zasnovane koncerte z Big Bandom RTV Slovenija in z izbranimi solisti. Poleg tega bodo vsak torek že ob 12.15 na sporedu polurna oddaji ‘Prva vrsta’, v kateri se bodo iz Studia 13 predstavili izvajalci različnih glasbenih zvrsti. Na Prvem pa pripravljajo tudi poseben silvestrski program, ko bodo v živo in tudi prek spletne strani prenašali ‘Četrtkov večer domačih pesmi in napevov’.

Tudi na Valu 202 se obeta nekaj zanimivih koncertnih novosti. Prva bo na vrsti že ta petek, ko se bo v oddaji ‘Koncert doma!’ predstavila mlada ptujska zasedba Infected. Decembra se napoveduje nastop ‘Draga Misleja – Mefa’ in tudi posebna izvedba Izštekanih s skupino Big Foot Mama v Studiu 1 Televizije Slovenija. Na Radiu Koper so nastopom v živo namenjeni četrtkovi večeri in sicer se oddaja imenuje ‘Šelestenja’.

Še pred koncem novembra bosta v njej v živo zagodla Maja Keuc in Leon Kozlar – Luigi. Na štajerskem koncu pa na Radiu Maribor glasbenike v živo gostjo vsako sredo zjutraj v oddaji ‘Jutra ob kavi so še lepša ob kitari’, ki je na sporedu med 6.30 in 9.00 (tudi prek FB profila). Pestro glasbeno paleto Radia Slovenija zaokrožujeTretji program Radia Slovenija – Program Ars.

Tam za november in december vabijo k poslušanju koncertnega ciklusa z naslovom ‘Komorni oder’. Nastopila bosta tolkalistka Petra Vidmar z izbranimi skladbami za marimbo in pianist Zoltan Peter s klavirskimi deli Franza Schuberta, Ludwiga van Beethovna in Frédérica Chopina.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.