Naslovnica Gospodarstvo Tudi na spletni turistični borzi WTM je bilo zanimanje za Slovenijo ogromno

Tudi na spletni turistični borzi WTM je bilo zanimanje za Slovenijo ogromno

Avtor: Spletno Uredništvo

Pred dnevi je bila na sporedu letošnja globalna turistična borza World Travel Market, ki je letos potekala prek spleta. Vseeno se je Slovenija ponovno učinkovito predstavila kot destinacija 5-zvezdičnih gastronomskih in aktivnih doživetij, zanimanje pa je bilo ogromno.

Tudi na spletni turistični borzi WTM je bilo zanimanje za Slovenijo ogromnoTuristična promocija Slovenije je med pandemijo najbrž še pomembnejša kot sicer (foto: Jaka Ivančič/TZ Portorož)

 

Letošnja 41. globalna turistična borza World Travel Market, ki so jo poimenovali s sloganom ‘Recover. Rebuild. Innovate’, je bila zaradi pandemije koronavirusa na sporedu le na spletu. Slovenija pa se je vseeno uspešno promovirala kot luksuzna destinacija. Na slovenskem spletnem razstavnem prostoru se je predstavilo 13 slovenskih turističnih ponudnikov in destinacij, zanimanje za Slovenijo pa je bilo ogromno.

»Tekom treh dni borze je bilo izvedenih več kot 300 vnaprej dogovorjenih sestankov med slovenskimi turističnimi ponudniki in tujimi turističnimi agenti in organizatorji potovanj. Izvedeni sestanki kažejo veliko zanimanje za Slovenijo s strani evropskih organizatorjev potovanj,« je dejala direktorica Slovenske turistične organizacije (STO) Maja Pak in spomnila, da je Slovenija Evropska gastronomska regija 2021 in od letos tudi nova Michelinova destinacija.

Zato ne čudi, da si je slovensko novinarsko konferenco na virtualni borzi WTM, ki jo sicer običajno gosti London, ogledalo več kot 110 predstavnikov britanskih in globalnih medijev. Slovenija se je predstavila kot trajnostna destinacija vrhunskih gastronomskih in aktivnih doživetij, strokovnjaki pa so izpostavili slovenske izkušnje glede nujnosti uvajanja trajnostnega razvoja v turizmu, uporabe novih tehnologij in pospešenega uvajanje ukrepov za varna potovanja turistov.

Tovrstni dogodki so sicer v trenutnih razmerah zelo koristni, saj ohranjajo stik slovenskega turizma s ključnimi poslovnimi partnerji na britanskem in tudi na globalnem trgu, kar naj bi se obrestovalo že v bližnji prihodnosti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.