Naslovnica Trendi Koncert za Rijavca in pravice za rokometna prvenstva

Koncert za Rijavca in pravice za rokometna prvenstva

Avtor: Spletno Uredništvo
Z RTV Slovenija sov zadnjih dneh napovedali dve novosti. Najprej so potrdili, da je Televizija Slovenija pridobila pravice za prenose novih rokometnih tekmovanj na najvišjem nivoju. Druga novica pa je sobotni glasbeni večer, ki bo na Prvem programu posvečen skladatelju in glasbeniku Mariu Rijavcu.
Revijski orkester RTV Slovenija (foto: Arhiv RTV Slovenija)

Iz glasbenega uredništva Prvega programa Radia Slovenija in glasbene produkcije RTV Slovenija prihaja vest, da se za soboto 15. maja obeta radijski koncert z glasbo Maria Rijavca. 17. maja bo namreč minilo 100 let, odkar se je rodil izjemen glasbenik, skladatelj, pianist, dirigent in aranžer Mario Rijavec. Radijski prenos se bo pričelo ob 20.uri, dogajanje pa bo moč spremljati tudi na spletni strani radioprvi.rtvslo.si in FB profilu Prvi.

»Bil je ključna osebnost slovenske zabavne glasbe, predvsem tiste, ki je v tako imenovanem zlatem obdobju slovenske popevke nastajala v produkciji tedanjega Radia Ljubljana. Mario Rijavec ni ustvarjal veliko avtorske glasbe, svoj glasbeni dar je posvetil predvsem aranžiranju skladb za razne sestave,« so pojasnili z RTV Slovenija. Nastopili pa bodo člani Big Banda in Simfoničnega orkestra RTV SLO, pod vodstvom Lojzeta Krajnčana in z vokalno solistko Ano Bezjak.

S TV Slovenija pa je prišla še vest, da so poleg pravic za svetovni prvenstvi v rokometu 2023 in 2025 pred kratkim uspeli pridobiti tudi televizijske in spletne pravice za evropski prvenstvi v rokometu leta 2022 in 2024 – tako za moške kot tudi za ženske. S podpisom te pogodbe tako vsa večja rokometna tekmovanja v naslednjih štirih letih še naprej ostajajo na nacionalni televiziji.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.