Naslovnica Gospodarstvo STO bo tudi letos promovirala Slovenijo prek Eurosporta

STO bo tudi letos promovirala Slovenijo prek Eurosporta

Avtor: Spletno Uredništvo
Organizatorji letošnje kolesarske Dirke po Sloveniji na čelo s Slovensko turistično organizacijo so konec tedna izpeljali predstavitveno novinarsko konferenco, na kateri je bilo govora predvsem o finančnem in promocijskem vidiku dirke.
Fenomenalni zmagovalec Toura 2020 Tadej Pogačar z nagrado s strani slovenskega turizma (foto: slovenia.info/STO)

Letos že 27. po vrsti kolesarsko Dirko po Sloveniji, ki bo na sporedu med 9. in 13 junijem, bodo na Slovenski turistični organizaciji (STO) izkoristili za obsežno turistično promocijo naše države. STO je namreč v partnerstvu s podjetjem Adria Mobil spet zakupila oglaševalski prostor na TV mreži Eurosport. Tam bodo slovenske turistične destinacije letos promovirali prek kar 210 oglasov.

STO poskuša tako na najboljši možen način izkoristiti trenutno popularnost biciklizma v povezavi z dejstvom, da Slovenca Primož Roglič in Tadej Pogačar krojita vrh svetovnega kolesarstva in da se je predvsem po njuni zaslugi Slovenija pri mednarodni biciklistični zvezi že lani znašla na prvem mestu uradnega točkovanja po državah. Pogačar pa je prav te dni prejel posebno nagrado slovenskega turističnega gospodarstva.

»Organizatorji Dnevov slovenskega turizma (DST) so ob lanskoletni spletni izvedbi dogodka vrhunskemu  kolesarju Tadeju Pogačarju podelili nagrado Kristalni Triglav za osebnost, ki je veliko prispevala k prepoznavnosti Slovenije v svetu. V imenu organizatorjev DST sta mag. Maja Pak in Drago Bulc tudi osebno Tadeju Pogačarju izročila priznanje,« so zapisali v sporočilu za javnost STO.

Sicer STO ob kolesarski dirki po Sloveniji že četrto leto zelo uspešno promovira Slovenijo prek mreže Eurosport, ki je del globalne medijske družbe Discovery. Letos bodo našo državo promovirali kot zeleno in varno destinacijo za izjemna aktivna doživetja. Na STO zagotavljajo, da ima TV mreža Eurosport mesečno gledanost okrog 18 milijonov gledalcev, njene spletne kanale pa prek 10 milijonov uporabnikov.

Sicer bo vseh 31 sodelujočih slovenskih turističnih destinacij med prenosi dirke na Eurosportu posebej izpostavljenih, še posebej tiste destinacije, ki bodo gostile starte in cilje etap na dirki. Glede blagovnih znamk pa bo temeljna ‘I feel Slovenia’, sama dirka bo potekala pod sloganom ‘Fight for green’, prek fraze ‘Green&Safe’ pa bo dodan še poseben poudarek na trenutno zelo aktualne odgovorne potovalne standarde.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.