Naslovnica Šport Pojutrišnjem se v Velenju odloča o prvaku

Pojutrišnjem se v Velenju odloča o prvaku

Avtor: Spletno Uredništvo
Razplet slovenskega moškega rokometnega prvenstva bo letos zanimiv, kot najbrž še nikoli. Kar tri ekipe so namreč še vedno v igri za osvojitev naslova prvaka, pri čemer so pri Celju po sobotnem porazu v Trebnjem zamenjali dosedanjega trenerja Tomaža Ocvirka z Luko Žvižejem. Pojutrišnjem, v sredo, 12. maja bo Celje gostovalo v v Velenju, to pa bo ključna tekma celotne sezone slovenskega prvenstva.
Tomaž Ocvirk je včeraj zapustil klop Celjanov (foto: FB Celje PL)

RK Celje Pivovarna Laško je v vse večji krizi in zato so v klubu včeraj sporazumno prekinili sodelovanje s trenerjem Tomažem Ocvirkom. Ocvirk je sicer sedel na klopi Celja PL od septembra 2018, sedaj pa bo do konca sezone ekipo vodil bivši reprezentant Luka Žvižej, ki je bil doslej trener celjske mladinske vrste. Sicer je Celjanom še vse do sredine meseca aprila kazalo odlično, potem pa se je vse nenadoma spremenilo.

Dotlej so bili namreč na lestvici domačega prvenstva še vodilni in tudi neporaženi. Potem pa so sledili porazi v Ligi prvakov, doma v sosedskem derbiju proti Gorenju, v gosteh proti Kopru in nazadnje še v soboto v Trebnjem. Pojutrišnjem, v sredo bo tako ob 20. uri na vrsti odločilna tekma celotnega prvenstva. Celjani, ki imajo zaradi zdravstvenih težav čedalje krajšo klop,  bodo namreč v derbiju 23. kroga gostovali v velenjski Rdeči dvorani.

»Smo v neugodnem položaju, do zaključka so štiri tekme, kjer pa imamo vse v svojih rokah, kar je najpomembneje. Verjamem, da nam bo uspelo, moramo pa vsi stopiti skupaj in z maksimalno borbo obrniti vse nazaj v našo korist. Časa ni veliko, a še vedno dovolj, najbolj pomembno pa je, da se po najboljših močeh vsi borimo za skupni cilj in naredimo to, kar se od nas, ekipe, pričakuje,« je za spletno stran rzs.si povedal nov trener Luka Žvižej.

Če Celje zmaga sredino tekmo v Velenju, potem bo najbrž na koncu prvak s točko naskoka. Če pa te tekme ne Celjeni ne dobijo, potem se bosta se bosta za naslov potegovala Gorenje in Trimo. Vse je malce bolj zapleteno, ker so celjski in trebanjski rokometaši doslej odigrali dve tekmi več od velenjskih. Poleg tega so razpored preostanka sezone, ki bi se morala končati 29. maja, dodatno zapletle sveže okužbe s koronavirusom v taboru mariborskega Branika.

Tako še ni povsem jasno, ali bo sedanji koledar ostal nespremenjen, ali pa se bo sezona dodatno zavlekla. Mariborčani namreč po karanteni ne morejo kar stopiti na parket in brez treningov odigrati 5 tekem v 15 dneh. Tudi na dnu lestvice je položaj zelo podoben, saj se Butan plin Izola, Ljubljana in Krka krčevito borijo za obstanek – Maribor pa se bo v vseh preostalih nastopih pomeril prav z ekipami, ki se borijo za prvaka in za ohranitev statusa prvoligaša.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.