Naslovnica Svet & EU Komisija EU s svežimi podatki o številu smrtnih žrtev na cestah

Komisija EU s svežimi podatki o številu smrtnih žrtev na cestah

Avtor: Spletno Uredništvo
Komisija EU je pravkar objavila podatke o številu smrtnih žrtev na cestah za lansko leto 2021. Lani je v prometnih nesrečah na cestah EU umrlo 19.800 ljudi, kar je skoraj 13 % manj kot v zadnjem letu pred pandemijo 2019. Podatki kažejo, da v mestih skoraj 70 % vseh smrtnih žrtev prihaja iz vrst najbolj ranljivih udeležencev v prometu – pešcev, kolesarjev in ostalih voznikov dvokolesnikov. Zanimiv je tudi podatek, da se je v Sloveniji v zadnjih dveh letih število smrti na cestah povečalo, kar je v nasprotju z evropskim trendom.
Komisija EU s svežimi podatki o številu smrtnih žrtev na cestah

V mestih je 69 % žrtev pešcev, kolesarjev in voznikov drugih dvokolesnikov foto: Peter Ramirez/wallpaperflare.com)

EU si je že pred časom zadala cilj, da bo do leta 2030 prepolovila število smrti na cestah, Evropska komisija pa je pravkar objavila uradne podatke glede smrtnih žrtev na evropskih cestah za lansko leto. Na cestah po EU se je leta 2021 število umrlih povečalo za 5 % glede na leto 2020. Vendar pa so statistične primerjave z letom 2020 nezanesljive, saj so številke skrojile omejitve gibanja, ki se precej razlikujejo od države do države.  Primerjava z letom 2019 je zato bolj realna.

»V primerjavi z letom pred pandemijo 2019 se je število smrtnih žrtev na cestah leta 2021 zmanjšalo za 13 %, pri čemer se je največje zmanjšanje za več kot 20 % zgodilo na Danskem, v Belgiji, na Portugalskem, Poljskem in v Litvi. Nasprotno pa se je v zadnjih dveh letih v Latviji, Sloveniji in na Finskem povečalo število smrtnih žrtev na cestah,« so med drugim pojasnili z Evropske komisije.

Med bolj zanimive statistični pokazatelje v dokumentu sodi razdelitev v kategorije glede na spol in starost žrtev, lokacije nesreč ter druge skupne značilnosti dogodkov s smrtnimi žrtvami. Tako se je 52 % smrtnih žrtev v cestnem prometu zgodilo na podeželskih cestah, 40 % v mestnih območjih in le 8 % na avtocestah. V mestnih conah predstavljajo pešci s 37 % največji delež žrtev, 18 % je  bilo žrtev na motornih dvokolesnikih in 14 % jih je bilo kolesarjev.

To pomeni, da v mestih skoraj 70 % vseh smrtnih žrtev prihaja iz vrst najbolj ranljivih udeležencev v prometu. Zelo zanimivi so tudi podatki, da so moški so povzročili kar 77 % nesreč s smrtnim izidom, da so starejši nad 65 let predstavljali 28 % vseh smrtnih žrtev in da so med 18 in 24 letom pogosteje udeleženi v prometnih nesrečah s smrtnim izidom od drugih starostnih skupin.

Sicer si je EU zadala cilj, da se bo do leta 2030 za 50 % zmanjšalo število smrtnih žrtev v cestnem prometu in vzporedno s tem tudi delež tudi resnih poškodb. To je bilo dorečeno  v strateškem akcijskem načrtu Komisije EU o varnosti v cestnem prometu. Obstaja pa tudi načrt, kako doseči nič smrtnih žrtev na cestah do leta 2050, ki se imenuje ‘Vision Zero’ (vizija nič).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.