Naslovnica Šport Slovenske odbojkarice poleti po uvrstitev na EuroVolley 2023

Slovenske odbojkarice poleti po uvrstitev na EuroVolley 2023

Avtor: Spletno Uredništvo
Evropska odbojkarska konfederacija (CEV) je opravila žreb kvalifikacijskih skupin za Evropsko žensko odbojkarsko prvenstvo, ki bo na sporedu prihodnje leto. Slovenska reprezentanca je bila določana kot nosilka skupine D, v kateri so pristale še Avstrija, Azerbajdžan in Gruzija. Prva tekma kvalifikacij bo 20. avgusta.
Slovenske odbojkarice poleti po uvrstitev na EuroVolley 2023

Slovenske odbojkarice se niso prebile skozi kvalifikacije za zadnji EP, letos imajo več upanja (foto: FB OZS)

Z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) so posredovali obvestilo Evropske odbojkarske konfederacije (CEV) o žrebu šestih kvalifikacijskih skupin za prihodnje evropsko prvenstvo, ki bo na vrsti leta 2023. Na EP se bosta uvrstili najboljši dve od štirih reprezentanc iz vsake kvalifikacijske skupine, neposreden nastop na EuroVolley 2023 pa si je že zagotovilo 12 izbranih vrst, 4 štiri organizatorice in osem najboljših z lestvice CEV.

Sicer CEV še ni izdala imena štirih držav, ki bodo skupaj gostile EP 2023, kar je malce nenavadno. Žreb pa je hotel, da se bodo najboljše slovenske odbojkarice v skupini D (bile so določene kot nosilke skupine) pomerile z Avstrijo, Azerbajdžanom in Gruzijo. Pričetek kvalifikacij bo šele sredi poletja, Slovenija pa so bo za začetek na domačem parketu 20. ali 21. avgusta srečale z Gruzijkami.

Nato bodo varovanke novega selektorja slovenske članske ženske reprezentance, znanega italijanskega strokovnjaka Marca Bonitte, predvidoma 24. avgusta gostovale v Avstriji in se 27. avgusta doma srečale še z Azerbajdžanom. Pravega počitka pa tudi nato ne bo veliko, saj bo Slovenija igrala v azerbajdžanski prestolnici Baku že 3. ali 4. septembra, 7. septembra bo gostila Avstrijo, za konec pa bo 10. septembra odpotovala še v Gruzijo.

»Slovenska ženska izbrana vrsta bo letošnjo reprezentančno sezono začela z nastopi v srebrni evropski ligi in se skozi obračune s Švedsko, Portugalsko, Estonijo in Luksemburgom skušala prebiti v elitno zlato ligo. Konec avgusta bodo sledile kvalifikacije za evropsko prvenstvo, na katerem so Slovenke doslej igrale dvakrat, leta 2015 in 2019, ko so z uvrstitvijo v osmino finala dosegle tudi najboljši rezultat doslej.

 Na lanskem EuroVolleyju Slovenije žal nismo spremljali, od naše reprezentance sta bili v kvalifikacijah boljši Češka ter Bosna in Hercegovina,« so še spomnili z OZS.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.