Naslovnica Trendi Knjižne klasike za sobotne filmske večere

Knjižne klasike za sobotne filmske večere

Avtor: Spletno Uredništvo

Marca bodo sobotni večeri na Planet TV v znamenju filmov, ki so nastali po klasičnih knjižnih uspešnicah in so bili tudi nagrajeni. Danes bo prva na vrsti drama ‘Dansko dekle’, sledili bodo ‘Nesrečniki’, ‘Ana Karenina’ ter za konec še ‘Prevzetnost in pristranost’.

Knjižne klasike za sobotne filmske večereKeira Knightley bo glavna junakinja kar dveh filmskih verzij zimzelenih knjižnih uspešnic (foto: PR Planet TV)

 

Marčevski sobotni večeri bodo na Planet TV namenjenim znanim knjižnim klasikam, ki so jih pretvorili v uspešne filmske verzije. To sicer ni prav enostavno, saj je knjiga običajno boljša od filma. Potrebno pa je tudi priznati, da je v primeru knjižnih uspešnic z dolgimi zgodbami zelo težko narediti film enako visoke kakovosti. Na Planetu so se vseeno potrudili za ta mesec našli štiri zgodovinske filme, ki so nastali po literarni predlogi, a so tudi prejeli več filmskih nagrad.

Prvi trije med njimi bodo na slovenskih televizijskih programih predvajani premierno. Niz se bo začel danes ob 22.30, ko bo na sporedu drama ‘Dansko dekle’ (The Danish Girl). Film se lahko pohvali s tem, da je glavna igralka Alicia Vikander dobila Oskarja za najboljšo stransko vlogo, drama pa je prejela pa je še tri nominacije, tudi za najboljšo moško glavno vlogo (Eddie Redmayne).

»Prihodnjo soboto, 14. marca, bo na Planetu glasbena drama ‘Nesrečniki’ (Les Miserables), ki je bila nagrajena s tremi Oskarji. Prestižni kipec je prejela stranska igralka Anne Hathaway, film je bil nagrajen tudi za najboljšo ličenje in mešanje zvoka, nominiran pa je bil v še petih kategorijah, tudi za najboljši celovečerec in glavnega igralca (Hugh Jackman),« so o filmu napisali na Planet TV. Roman ‘Nesrečniki’ je plod dela pisatelja Victorja Hugoja.

V soboto, 21. marca, bo sledila premiera sodobne verzije filmske ‘Ane Karenine’. Drama, ki je nastala po klasiki Leva Tolstoja, se ponaša z zvezdniško zasedbo, v kateri so Keira Knightley, Jude Law, Aaron Taylor-Johnson, Alicia Vikander, Emily Watson in Michelle Dockery. Film je bila nagrajen z Oskarjem in Bafto za najboljšo kostumografijo ter nominiran za več drugih nagrad.

Mesec bo v soboto 28. marca zaključila še ena dramska klasika. Po danski, ruski in francoski bo na vrsti še znana angleška dramska pripoved – ‘Prevzetnost in pristranost’ (Pride and Prejudice). Film je bil nominirana za štiri Oskarje in Dva zlata globusa, medtem ko je bil režiser Joe Wright nagrajen z bafto. Glavna igralka ljubezenske drame bo enako kot teden prej Keira Knightley, ki je bila nominirana za Oskarja med glavnimi ženskimi vlogami.

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.