Naslovnica Magazin Huawei je oznanil partnersko razvojno strategijo glede ekosistemov

Huawei je oznanil partnersko razvojno strategijo glede ekosistemov

Avtor: Spletno Uredništvo

Kitajski telekomunikacijski velikan Huawei je pred kratkim razkril svojo partnersko razvojno strategijo, ki so jo strnili v štiri točke – donosnost, enostavnost, omogočanje in ekosistem. Gre za zadnji poslovni odgovor Huaweija na vsa polena, ki mu jih pod noge mečejo vlada ZDA in druge strukture, ki podjetje obtožujejo domnevnega vohunjenja, ali vsaj večjih kršitev varnostnih predpisov. 

Huawei je oznanil partnersko razvojno strategijo glede ekosistemovPrizor z letošnje industrijske digitalne konference (foto: e.huawei.com)

 

Huawei je na globalni konferenci o industrijski digitalni transformaciji oznanil svojo partnersko razvojno strategijo v povezavi z ekosistemi. Ta strategija kitajskega tehnološkega velikana je strnjena v 4 osnovna poglavja, ki so jih poimenovali donosnost, enostavnost, omogočanje in ekosistem, namenjena pa je boljšemu sodelovanju s partnerji za doseganje obojestranskih koristi.

»Na dogodku je Frank Shen Surong, podpredsednik partnerjev in zavezništev, podrobno opisal, kako bo leta 2020 novi partnerski ekosistem Huawei Enterprise Business Group sestavljen iz sedmih partnerskih vrst: prodajni partner, partner za rešitve, servisni partner, investicijsko-operativni in finančni partner, ‘koalicija talenta’, socialni partner ter industrijski partner,« so pojasnili s Huaweija.

Predstavili so tudi podatke, po katerih je imel Huawei tik pred koncem lanskega leta več kot 22.000 prodajnih partnerjev, 1200 partnerjev za rešitve, 4200 servisnih partnerjev, 1000 ‘partnerjev-talentov’ ter 80 partnerjev za naložbe, poslovanje in financiranje. Sicer bo kitajski gigant še naprej optimiziral svoje politike za širitev partnerskih ekosistemov, pomagal bo partnerjem pri doseganju skupnih ciljev in jim zato tudi zagotavljal boljšo podporo.

Pri Huaweiju bi radi prek tovrstnega partnerskega so-vodenja racionalizirali gradnjo odprtih, k sodelovanju usmerjenih in vzajemno koristnih ekosistemov, poleg tega pa si Kitajci željijo (p)ostati prednostni globalni ponudnik digitalne preobrazbe. Brez zapletov pa najbrž ne bo šlo, saj poleg trenutnih logističnih težav zaradi epidemije koronavirusa, kitajski podjetniki še niso rešili vseh sporov zadnjih let z vladama ZDA in Kanade.

Najbrž je v ozadju te mini trgovske vojne uspešen prodor Huaweija na globalni trg, kjer izpodriva ameriška podjetja. Toda po drugi strani so kitajski tehnologiji marsikje na Zahodu očitali, da ni dovolj varna pred zunanjimi vdori, oziroma, da ima kar tovarniško vgrajena ‘stranska vrata za vohunjenje’.  

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.