Naslovnica Trendi Klubski maraton s kompilacijo 2020, Etceteral pa s prvencem Ama-gi

Klubski maraton s kompilacijo 2020, Etceteral pa s prvencem Ama-gi

Avtor: Spletno Uredništvo

Pri založbi KAPA Records je pravkar izšel prvi album avdio-vizualnega tria Etceteral, ki so ga poimenovali ‘Ama-gi’ in ga bodo v živo predstavili v soboto 26. septembra na Letnem vrtu Gala hale. Pri Založbi Radia Študent pa je izšla kompilacija Klubski maraton 2020.

 Klubski maraton s kompilacijo 2020 Etceteral pa s prvencem Ama gi

 Avdio-vizualni trio Etceteral obstaja šele od lanskega leta, a je zelo dejaven (foto: Žiga Palčar/ZARŠ) 

 

Pri Založbi Radia Študent (ZARŠ Records) je pravkar luč sveta ugledala vsakoletna kompilacija, ki mladim perspektivnim skupinam omogoča prodor na širšo glasbeno sceno. Letos so album poimenovali Klubski maraton 2020, na njemu pa sta po dve skladbi vsake od izbranih skupin. Album bo kot promocijski material na voljo na jesenskih koncertih turneje Klubski maraton, v digitalni obliki pa je že na voljo na ZARŠ Bandcampu.

Letos se je sicer med ‘maratonce’ uvrstilo 6 skupin. »Klinci – Brzojezična junaška rap godba iz Metlike, Lelee – Svetski garažni trio iz radija kile kilometrov, Spiral mind – Elektro bendovski prosti pad z Obale, ɜ:rma – Štajerski kantavtorski strup v sredinskih flaškah, Kavasutra – Goriški jazzerski prelet v kratki formaciji in Billy Clubs – Prevret hardcorovski koktejl iz Trsta,« so razkrili z ZARŠ Records oz. Radia Študent.

Aktivni pa so tudi pri drugi založbi, ki se ne ukvarja s komercialno glasbo – Založbi Kapa. Tam je pravkar izšel prvi album avdio-vizualnega tria Etceteral, ki so ga poimenovali ‘Ama-gi’. Pri skupini Etcetreal saksofonist Boštjan Simon in bobnar Marek Fakuč predtavljata originalno mešanico elektronike, afro-futurizma in raziskovalnega jazza, glasbeno sinestezijo pa dodatno poudarjajo ‘vizualije’ tretje članice benda Line Rice.

Etcetreal bodo album ‘Ama-gi’ , na voljo pa je na KAPA Records Bandcampu, na vinilki in na vseh digitalnih platformah.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.