Naslovnica Trendi Kljub drugi odpovedi Hlapcev ima SMG pester program

Kljub drugi odpovedi Hlapcev ima SMG pester program

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovensko Mladinsko gledališče je objavilo svoj program za mesec april, ki pa so ga morali zaradi novih protikoronskih zaostrovanj v zadnjem hipu malce spremeniti, vsaj kar se tiče prvega dela meseca. Spet je odpadla predstava Hlapci, vseeno pa so se potrudili in pripravili pester program, ki bo seveda na voljo le prek spleta.
Kljub drugi odpovedi Hlapcev ima SMG pester program

Rokova modrina govori o prezgodaj umrlem slovenskem smučarskem asu Roku Petroviču (foto: SMG/Nejc Saje)

 

S Slovenskega Mladinskega gledališča so ob napovedi svojega programa predstav za mesec april priznali, da zaradi vsega dogajanja v državi tudi njim včasih upadeta optimizem in volja do dela. Sploh tedaj, ko pandemija koronavirusa in z njo povezane posredne posledice prisilijo gledališčnike k odpovedi predstav tik pred uprizoritvijo. To se je jim je pravkar zgodilo s predstavo ‘Hlapci’ in sicer že drugič.

Prvič so jo namreč morali dopovedati že lani, ko je oktobra prišlo do podobne prekinitve javnega življenja. Vseeno pa je program SMG za april zelo bogat – že danes  na spletnih kanalih SMG-ja na sporedu posnetek spletnega prenosa predstave z naslovom ‘6’, v soboto 3. aprila posnetek predstave ‘Gejm’, 6. aprila posnetek predstave ‘Nasprotje stvari’ in 14. aprila posnetek ‘Palome’. Nato bo 17., 20. in 21. aprila v živo predvajana predstava ‘Rokova modrina’.

Nato bo 28. aprila bo sledil še posnetek te predstave, mesec pa se bo zaključil 29. aprila, ko bo predvajan še posnetek spletnega prenosa predstave ‘Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!’ Že pred tem pa bosta na programu tudi dve debatni srečanji iz ciklusa ‘Dežela pridnih’. Erik Valenčič bo 9. aprila gostil Marjano Hönigsfeld Adamič – tema bo ‘V bran naravi in prihodnosti’.

Drugi pogovor bo sledil  22. aprila, ko bo gost Boštjana Narata Izar Lunaček, naslov pogovora pa bo zelo aktualen – ‘Smeh v epidemiji ali epidemija smeha’. Vsi aprilski spletni prenosi se bodo pričeli ob 20. uri. S SMG pa so dodali še informacijo, kako se v tem trenutku zdi še najbolj verjetno, da bodo prvi novi nastopi gledališčnikov na odrih pred gledalci možni šele v mesecu juniju.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.