Naslovnica Šport Prek Latvije na sedmo evropsko prvenstvo

Prek Latvije na sedmo evropsko prvenstvo

Avtor: Spletno Uredništvo
Pred slovensko člansko futsal reprezentanco je odločilna tekma kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo potekalo konec januarja 2022 na Nizozemskem. Tekma z Latvijo bo na sporedu v ponedeljek, 12. aprila.
Selektor in člani reprezentance pred zadnjo tekmo proti Španiji (foto: FB NZS)

Slovenska futsal scena je bila pred zadnjimi vladnimi omejitvami v polnem zagonu. V 1. SFL so že na vrsti polfinalne tekme končnice za prvaka, medtem ko so v tekmovanju za Slovenski pokal (oziroma Pokal Term Olimia) pravkar opravili z osmino finala. V mesecu aprilu pa bi bila tekmovanja ne glede na trenutne zdravstvene omejitve prekinjena, saj je na vrsti nov izjemno pomemben nastop članske reprezentance.

Slovensko futsal reprezentanco namreč kmalu čaka odločilna tekma kvalifikacij za uvrstitev na prihodnje evropsko prvenstvo, ki ga bo predvidoma konec januarja 2022 gostila Nizozemska. Slovenija se bo v ponedeljek, 12. aprila pomerila z Latvijo, zato je selektor Tomislav Horvat včeraj že predstavil svoj spisek nogometašev, ki jih je vpoklical za to reprezentančno akcijo. Zbor bo 9. aprila.

„To je odločilna tekma kvalifikacij. Želeli smo si, da odloča zadnja tekma v Sloveniji. Z zmago se zagotovo uvrstimo na EP. Ekipa Latvije ni slaba, pričakujem pa težko tekmo. Vsi najraje igramo take tekme, kot bo ta. Zato vem, da bo naša ekipa prava,“ je napovedal selektor Horvat. V kvalifikacijski skupini 6 ima vodilna Španija že 12 točk, Slovenija jih je doslej zbrala 9, Latvija le 3, Švica pa je (in bo najbrž tudi ostala) brez točk.

Našim za uvrstitev na EP zadostuje že neodločen izid proti Latviji, tako da kljub selektorjevim besedam niti ne potrebujejo zmage. Na prvem medsebojnem obračunu z Latvijo je namreč Slovenija konec januarja letos v gosteh slavila z 1:0. Tokrat bo kvalifikacijski dvoboj proti Latvijcem na sporedu v ponedeljek 12. aprila, ob18.30. Sicer je doslej slovenska članska izbrana vrsta že šestkrat nastopila na evropskih prvenstvih.

Na selektorjevem seznamu so tokrat: Denis Totošković (Genova), Nejc Hozjan (A.S.D. FF Napoli), Žan Koren (Pordenone), Igor Osredkar (Apfel Novo Vrijeme Makarska ), Kristjan Čujec (FK Dobovec), Žiga Čeh (FK Dobovec), Klemen Duščak (FK Dobovec), Igor Bratić (FC Litija), Matej Fideršek (FC Litija), Gašper Vrhovec (FC Litija), Alen Fetić (SSD Acqua Sapone C5 SRL), Jeremy Bukovec (FC Ptuj), Tjaž Lovrenčič (US Saints Pagnano) in Tilen Gajser (FC Ptuj).

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.