Naslovnica Gospodarstvo Kitajski trg za slovenska podjetja ostaja izjemno privlačen

Kitajski trg za slovenska podjetja ostaja izjemno privlačen

Avtor: Spletno Uredništvo
Prihodnji mesec bo na Kitajsko ponovno odpotovala obsežna slovenska politična in gospodarska delegacija. Obiskala bo Peking, Šanghaj in Shenzhen, cilj obiska pa bo vzpostaviti nove poslovne stike med slovenskimi podjetji in ključnimi akterji na Kitajskem.
Kitajski trg za slovenska podjetja ostaja izjemno privlačen

Slovensko-kitajski poslovni pri Gospodarski zbornici Slovenije obstaja že od leta 2020 (foto: FB GZS)

Kitajska trenutno velja za drugo največjo ekonomijo na zemeljski obli, poleg Združenih držav Amerike in EU pa je zagotovo tudi v svetovnem vrhu glede poslovnih priložnosti. Najbrž ga ni blaga, ki ga ne bi mogli na Kitajskem proizvesti in izvoziti po zelo konkurenčnih cenah. Obenem pa je kitajski trg tudi največji na svetu, saj ima država po zadnjem štetju preko 1,4 milijarde prebivalcev.

Zato se na Kitajsko čez mesec dni znova odpravlja obsežna slovenska politična in gospodarska delegacija, obisk pa skupaj organizirajo Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ), Slovensko-kitajski poslovni svet pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS), Javna agencija SPIRIT Slovenija, Slovenska turistična organizacija STO) in Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve (MZEZ).

»V okviru delegacije bomo priredili poslovno srečanje v Pekingu s pregledom priložnosti na Kitajskem, srečanje z različnimi institucijami, se s hitrim vlakom odpravili v Šanghaj, kjer bomo v petek imeli poslovni vrh gospodarstva, za vikend pa obiskali najbolj inovativna podjetja v Shenzhenu in ob tem tudi spoznavali razvoj Kitajske ter poslovne priložnosti na tem rastočem trgu,« so ob tem pojasnili z MGTŠ.

V povabilu so omenili še možnosti B2B srečanj in fakultativnega obiska Hong Konga ter vse zainteresirane slovenske poslovneže povabili k udeležbi. Sicer pa bodo prijave (prek obrazca na spletni strani Gospodarske zbornice Slovenije) odprte le še ta teden – do petka, 22. marca 2024. Obisk slovenske delegacije pa bo nato na Kitajskem potekal med 17. in 21. aprilom.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.