Naslovnica Trendi Kdor ne skače in ne dela počepov, ni Slovenec

Kdor ne skače in ne dela počepov, ni Slovenec

Avtor: Spletno Uredništvo

Zaradi popolne omejitve gibanja in izolacije vseh državljanov so se na TV Slovenija odločili, da vsak popoldan so predvajajo kratko telovadno oddajo. Začeli bodo z 20 počepi, prvi inštruktor bo dobitnik medalje na olimpijskih igrah, kajakaš Peter Kauzer.

Kdor ne skače in ne dela počepov ni Slovenec Na TV SLO 2 bodo dnevno na sporedu kratke oddaje s prikazom pravilnega izvajanja vaj na domu (foto: parenting.firstcry.com)

  

Danes starta vsedržavna televizijska akcija, ki ljudi spodbuja k športni vadbi v domačih prostorih. RTV Slovenija se je skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez (OKS) in Fakulteto za šport odločila, da zaradi pandemije in prisilne izolacije prebivalcev Slovenije spodbudi telovadbo po domovih.

Ker so redne telesne aktivnosti en od stebrov zdravja, je zaradi aktualnega stanja ohranjanje minimalnih fizičnih dejavnosti še toliko bolj pomembno. Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez , Fakulteta za šport in RTV Slovenija se bodo potrudili, da bo Slovence v teh izrednih razmerah, kot že velikokrat v preteklosti, spet povezal tudi šport.

»Pridružite se nam že danes ob 18. uri in naredite 20 počepov, če je le mogoče ob odprtem oknu, na balkonu, na terasi ali morda na domačem dvorišču, seveda na varen način. Prvo vajo vam pokaže kajakaš Peter Kauzer, dobitnik srebrne olimpijske medalje. Nato pa bodo vsak dan sledile nove vaje,« sporočajo s Televizije Slovenija.

Za izbiro vaj bo poskrbela Fakulteta za šport, Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez pa bo za prikaze vaj izkoristil pomoč znanih slovenskih športnikov. Slednji se bodo namreč posneli med vadbo, med prikazom pa bodo tudi svetovali gledalcem.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.