Naslovnica Gospodarstvo Stopimo skupaj in kupujmo samo slovensko hrano

Stopimo skupaj in kupujmo samo slovensko hrano

Avtor: Spletno Uredništvo

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je zaradi pandemije začelo s protekcionistično propagandno kampanjo, ki ni ravno v skladu z evropskim duhom, bi pa utegnila biti zelo koristna za Slovenijo. Na Ministrstvu poudarjajo, da moramo sedaj stopiti skupaj in kupovati hrano od slovenskih kmetov, oziroma od slovenske živilske industrije.

Stopimo skupaj in kupujmo samo slovensko hranoNa MKGP opozarjajo, da nas slovensko kmetijstvo, ribištvo, ribogojstvo in živilska industrija močno potrebujejo, zato moramo izkazati solidarnost, strniti vrste in kupovati le slovensko hrano (foto: needpix.com)

 

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) poziva vse prebivalce Slovenije, da stopimo skupaj, saj nas slovensko kmetijstvo in živilsko predelovalna industrija potrebujeta. Živilsko predelovalna industrija je namreč specifična, ker proizvodnje ni moč kar zaustaviti vse do tedaj, ko v Sloveniji ne bo več virusa. Hrano potrebujemo vsi v državi in sicer prav vsak dan. Zato vsi v tej gospodarski panogi delajo naprej, sicer bi utegnile biti posledice nepredvidljive in tudi zato še bolj negativne.

»Poudariti velja, da je prav Živilsko pridelovalna industrija tista, ki v največji meri dobavlja živila v blagovne rezerve države Slovenije. Živilsko predelovalna industrija je v tem času strateškega pomena za državo, saj skrbi za polne police varnih in kakovostnih prehranskih izdelkov in živil. Prav oni zagotavljajo redno oskrbo trgovin, ki ostajajo odprte kljub temu, da je javno življenje v Sloveniji praktično zastalo.

Prav tako je živilsko pridelovalna industrija tista, ki v najvišjem odstotku oskrbujejo s hrano zdravstvene ustanove in domove za upokojence,« so pojasnili na MKGP. Že pred tem so opozorili, da novi odlok Vlade RS začasno prepoveduje ponujanje in prodaje blaga in storitev potrošnikom, kar pa ne velja za živilske trgovine in kmetije. MKGP je tako lahko pozval, da kmetovalci svojo ponudbo predstavijo na spletni strani ‘Kupujmo domače’, prebivalce Slovenije pa, naj začnejo nabavljati hrano neposredno s kmetij, od ribičev in ribogojcev.

»Zato pozivamo vse: Ker potrebujemo varno in kakovostno hrano, stopimo skupaj in kupujmo hrano od slovenskih kmetov, ribičev, ribogojcev in živilske industrije. To lahko naredimo zase in zanje, ki se vsak dan kljub visokemu tveganju za svoje zdravje, odpravljajo na delo in se trudijo za Slovenijo. Iskreno smo vam hvaležni,« so zapisali na MKGP in dodali,da so hvaležni vsem zaposlenim v verigi preskrbe s hrano in tudi delodajalcem, ki skrbijo, da oskrba prebivalstva poteka brez večjih težav.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.