Naslovnica Trendi Kapa records, Balans, Uganka in Sam pravm

Kapa records, Balans, Uganka in Sam pravm

Avtor: Spletno Uredništvo

Ljubljanski avdio-vizualni duo Balans je pravkar podpisal diskografsko pogodbo z založbo ‘KAPA records’. In to ni bilo naključje, saj bo že 11. novembra izšel nov singel ‘Uganka’, ki obenem napoveduje šesti album Balansa z naslovom ‘Sam pravm’.

Kapa records Balans Uganka in Sam pravmŠesti album Balansa bo pri KAPA Records izšel digitalno in na vinilki (foto: Tadej Vaukman/PR Društvo Kapa)

V časih, ko so zaradi pandemije koronavirusa po Sloveniji spet ustavljeni vsi koncerti, operne, baletne gledališke in kino predstave, je vsak novica iz domačega sveta glasbe prava redkost. Tokrat so za novost poskrbeli pri založbi ‘KAPA records’ in sicer so v svojo družino sprejeli duo ‘Balans’. Že 11. novembra bo tako izšel nov singel Balansa ‘Uganka‘, ki bo obenem napovedal bližnje rojstvo šestega albuma skupine z naslovom ‘Sam pravm’.

Sicer je video singla ‘Uganka’ že približno dva tedna objavljen na spletni platformi Youtube, skupina (duo se po potrebi razširi) pa v tej pesmi izhaja iz klasične slovenske punk scene poznih 80. let prejšnjega stoletja. »Bunkerpop tandem je v unikatnem minimalističnem art-punku že našel svoje ravnotežje, tokrat pa ga ponovno preizkuša na valovih nove, studijsko posnete plošče.

Post-punk vsestranskost utelešena v Balans, dokazuje, da njuna glasba ne pozna meja, niti jih ne poskuša preseči. Njun pristop k ustvarjanju, ki igrivo preslika vsakodnevne zgodbe in občutke v minimalistično glasbeno celoto, je zdaj še bolj odprt in morda celo bolj intimen,« sporočajo z založbe KAPA Records. Sicer Balans obstaja od leta 2013, v osnovi pa ga tvorita Kristin Čona in Andrej Pervanje.

Dvojcu se je sicer pred 4 leti priključil še sodobni umetnik Alessandro Di Giampietro, ki z unikatnimi umetniškimi deli skrbi za celotno bendovsko vizualno estetiko. Lani pa se je, da bi popestrili nastope v živo, na odru pojavil še bobnar Jan Kmet.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.