Naslovnica Gospodarstvo Pot k okrevanju in pričetek priprav nanjo

Pot k okrevanju in pričetek priprav nanjo

Avtor: Spletno Uredništvo

Nova državna sekretarka na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Ajda Cuderman se je udeležila virtualnega zasedanja Sveta Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD), kjer je bilo govora predvsem o okrevanju globalne ekonomije po pandemiji koronavirusa.

 Pot k okrevanju in pričetek priprav nanjo

Spletne konference prinašajo tudi to novost, da nihče ne potuje nikamor in tako bodo države med pandemijo prihranile precej sredstev za bolj pomembne zadeve (foto: MGRT/gov.si)

 

Na spletni okrogli mizi z osrednjo temo ‘Pot k okrevanju’, je slovenska delegacija skupaj z ostalimi 37 državami članicami Sveta Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) izmenjala poglede o ukrepih za krepitev mednarodnega sodelovanja ter s tem povezanimi načrti za čim hitrejše okrevanje gospodarstva po koncu pandemije koronavirusa. Sicer še vedno nihče ne more napovedati, kdaj bo pandemije konec, a se vsi strinjajo, da bo okrevanje hitrejše, če se mu bodo posvetili že sedaj.

Slovenska stališča glede te problematike so jasna in govorijo o pravični, trajnostno naravnani, skupni in zakonu prava popolnoma podvrženi trgovinski politiki. »Le učinkovit multilateralni trgovinski sistem, strateška partnerstva, ambiciozni trgovinski in naložbeni sporazumi ter učinkovito izvajanje ukrepov bo omogočalo tudi učinkovito soočanje s posledicami Covid-19 na mednarodni ravni,« je pojasnila nova državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) Ajda Cuderman.

Slednja je poudarila še nujnost prehodov v zeleno in digitalno gospodarstvo. Sicer je Ajda Cuderman še pred dobrim mesecem zasedala vodilni položaj na Javne agencije za promocijo slovenskega gospodarstva Spirit Slovenija, potem pa so jo na MGRT zaradi nenehnih menjav v državnih organih posedli na novo delovno mesto. Sicer pa se zasedanja OECD udeležujeta tudi minister za finance (MF) Andrej Šircelj in državni sekretar na Ministrstvu za zunanje zadeve (MZZ) Tone Kajzer.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.