Naslovnica Slovenija Kako bodo slovenska mesta dočakala leto 2030

Kako bodo slovenska mesta dočakala leto 2030

Avtor: Spletno Uredništvo
Ministrstvo za okolje in prostor je najavilo prihajajoči, že osmi po vrsti Urbani forum, ki so ga naslovili ‘Mesta v letu 2030 – voda, ozračje, energija’. Na sporedu bo čez slab mesec, natančneje v petek, 21. oktobra, v sklopu foruma pa bo na vrsti tudi okrogla miza županov slovenskih mestnih občin.
Kako bodo slovenska mesta dočakala leto 2030

Do leta 2030 naj bi se marsikaj spremenilo tudi za slovenska mesta (foto: SJ)

Leto 2030 bo pomemben mejnik, ko naj bi svet dosegel cilje trajnostnega razvoja iz Agende 2030 Združenih narodov, države EU naj bi že drastično zmanjšale izpuste toplogrednih plinov, številna mesta in med njimi tudi slovenska naj bi bila že na poti podnebne nevtralnosti. Kaj vse lahko pričakujemo do tedaj, pa bodo napovedali na osmem Urbanem forum, ki so ga naslovili ‘Mesta v letu 2030 – voda, ozračje, energija’.

Forum bo potekal v petek, 21. oktobra v kongresni dvorani Kristalne palače v BTC v Ljubljani. Pričel se bo ob 11. uri, med najbolj zanimivo delom predvidenega programa pa bo zagotovo okrogla miza županov slovenskih mest, ki bo potekala med 12.00 in 13.30. Forum sicer soorganizirajo Ministrstvo za okolje in prostor (MOP), Združenje mestnih občin Slovenije ter Inštitut za geostrateške, pravne in futuristične raziskave ter svetovanje –GFS inštitut.

»V ospredju bodo že izvedeni ukrepi slovenskih mest in predvsem načrti za razvoj v prihodnje, ki bo zagotavljal ohranjanje kakovosti življenja občanov, odpornost na krize in skrb za okolje. Osrednji del dogodka bo tako namenjen okrogli mizi županje in županov mestnih občin, ki bodo orisali razvojno pot mest v tem desetletju in pričakovanja glede podpornih ukrepov države ter Evropske unije,« so pojasnili z MOP.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.