Naslovnica Gospodarstvo Tretje srečanje ambasadorjev slovenskega gospodarstva

Tretje srečanje ambasadorjev slovenskega gospodarstva

Avtor: Spletno Uredništvo
Posavska regija je gostila tretje srečanje podjetij, ki so bila izbrana za ambasadorje slovenskega gospodarstva v sklopu komunikacijske kampanje I feel Slovenia. Green. Creative. Smart. Po obisku brežiškega podjetja TPV Automotive so na Gradu Mokrice pripravili okroglo mizo na temo trajnostnega pristopa v kontekstu sedanje energetske in surovinske krize.

Tretje srečanje ambasadorjev slovenskega gospodarstva

Brežiško podjetje TPV Automotive d. o. o. je večkrat nagrajeno inovativno podjetje, ki danes izvaža v več kot 20 držav. Kako inovativno je dejansko to podjetje, pa najbolje pričajo številke – zaposleni so od leta 2007 podali že več kot 21.000 predlogov za izboljšave. Zato ni čudno, da ga je agencija Spirit Slovenija v sklopu komunikacijske kampanje ‘I feel Slovenia. Green. Creative. Smart.’ umestila med ambasadorje slovenskega gospodarstva

»Dejstvo, da smo bili izbrani za enega od ambasadorjev slovenskega gospodarstva nam je v veliko čast. Naše celotno delovanje je namreč že precej prepleteno z vsemi tremi ključnimi stebri ambasadorstva – zeleno, ustvarjalno, pametno,« je med drugim dejal direktor TPV Automotive, d. o. o.  Ivan Erenda. Sicer je podjetju pravkar uspel lep posel z inovativnimi nosilci za kolesa, ki bodo vgrajeni v več kot 6 milijonov novih vozil prestižne znamke BMW.

Drugi del srečanja ambasadorjev slovenskega gospodarstva je potekal na Gradu Mokrice, kjer je udeležence uvodoma pozdravil Rok Capl, v. d. direktorja SPIRIT Slovenija, sledila pa je okrogla miza, na kateri so sodelovali Boris Šajnović iz podjetja Iskra, d. o. o., Franc Marovt iz podjetja Kronoterm, d. o. o., Miha Bogataj iz podjetja Ekoart, d. o. o. , dr. Milana Karajić iz podjetja Magneti Ljubljana, d. d. ter mag. Marija Čebular Zajec z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Govora je bilo predvsem o aktualnih izzivih, kot so trajnostni pristop, energetska in surovinska kriza, prebojne rešitve podjetij, razvoj in naložbe. Za konec je bila ambasadorjem predstavljena še ideja dodatnem povezovanju preko vzpostavitve ‘fokusnih skupin ambasadorjev’.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.