Naslovnica Kronika Preprost trik in novo vabilo na tečaj spletne varnosti

Preprost trik in novo vabilo na tečaj spletne varnosti

Avtor: Spletno Uredništvo
S spletnega projekta Varni na internetu tokrat opozarjajo na preprosto prevaro z domnevno blokiranim bančnim računom. Poleg tega ponovno vabijo zaposlene v podjetjih k opravljanju brezplačnega tečaja spletne varnosti Varni v pisarni, tokrat s posebnim poudarkom na upravljavce družbenih omrežij.
Preprost trik in novo vabilo na tečaj spletne varnosti

Tako izgleda eno od obvestil o blokirani kartici (foto: FB Varni na Internetu)

S spletnega projekta Varni na internetu so zadnje čase zaznali povečano število prijav phishing e-mailov, ki jih v imenu bank pošiljajo spletni goljufi. Prevara je zelo preprosta. Najprej dobite lažno e-sporočilo, za katerega se zdi, da je prišlo z vaše banke, obvešča pa vas, da je vaša kartica blokirana, ali je blokiran vaš račun. Seveda lahko vse takoj odblokirate, če kliknete na povezavo.

Vendar pa je ta povezava lažna in vodi do lažne spletne strani. Sicer se tudi ta stran zdi kot prava stran, vendar pa vpis osebnih bančnih podatkov na tej strani pomeni, da si goljufom pravkar odprl pot do svojega računa. Seveda na njemu kmalu ne bo več denarja. Prevari se izognemo tako, da ne nasedamo na lažna obvestila, da stvari preverjamo in predvsem tako, da nikamor ne vpisujemo svojih bančnih podatkov.

S spletnega projekta Varni na internetu pa te dni ponovno vabijo zaposlene v podjetjih k opravljanju brezplačnega tečaja spletne varnosti Varni v pisarni, tokrat s posebnim poudarkom na upravljavce družbenih omrežij. Spletni kriminalci namreč izumljajo vedno nove prevare in ena izmed njihovih tarč so tudi upravljavci profilov na družbenih omrežjih, ki jim poleg zlorabe kreditne kartice in zablokirajo tudi oglaševalski račun.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.