Naslovnica Trendi JJ in oddaja o stečajih

JJ in oddaja o stečajih

Avtor: Spletno Uredništvo
Pojutrišnjem (četrtek, 18. marec) bo Jasmina Jamnik prvič nastopila v vlogi voditeljice oddaje EkstraVisor, v kateri bo tokrat govora o sistemu stečajev v Sloveniji. Uvodna oddaja nove sezone bo na sporedu ob 20. uri na TV SLO 1.
Jasmina Jamnik bo odslej vodila tudi oddajo EkstraVisor (foto: Adrian Pregelj/RTV SLO)

Jasmina Jamnik bo sicer še naprej ostala tudi voditeljica osrednje informativne oddaje Televizije Slovenija – večernega Dnevnika, a bo poleg tega odslej tudi vodila oddajo EkstraVisor. Gre za raziskovalno-informativno oddajo, katere urednica je Lidija Hren, ekipo pa sestavljajo štirje stalni raziskovalci, novinar in voditeljica. Oddaja EkstraVisor ima na prvi pogled le to hibo, da je na sporedu vsake na tri mesece.

Oddaja, ki je na programu na vrsti le štirikrat na leto, je v TV svetu prava redkost. Jasmina Jamnik se je ekipi priključila že ob začetku priprav na prvo letošnjo oddajo, tako da bo na vodenje strokovno pripravljena. Sicer je Jasmina diplomirana politologinja in sociologinja kulture, na TV Slovenija pa je že od leta 2002. V tem času je prehodila vso pot od mlajše dežurne, pa do voditeljice Dnevnika in Tarče, urednice jutranjih poročil in Prvega Dnevnika.

Poleg tega je tudi avtorica oddaje Utrip, tako da zelo dobro pozna različne televizijske zvrsti, poklice in ozadja. »Novinarstvo ni poročanje o levi ali desni ideologiji, novinarstvo je poročanje o dejstvih. O tem, kaj je res in kaj ni, kaj je prav in kaj narobe. To me zanima. Zato oddaja Ekstravisor – o tem, kaj je narobe v Sloveniji objektivno in apolitično,« je pred prvo letošnjo oddajo napovedala Jasmina Jamnik.

Sicer bo tokrat govora o stečajih, o državni pomoči podjetjem in o primerjavi sistema stečajev v Sloveniji s sistemom v Avstriji. Poleg tega bodo poskusili odgovoriti na vprašanja, ali se za konec leta 2021 v Sloveniji napoveduje poplava stečajev, zakaj stečaji z veliko premoženja trajajo desetletje in več, zakaj stroški poberejo kar 90 % stečajne mase na račun upnikov, kako delujejo stečajni upravitelji, ali res obstajajo močna omrežja in kdo sploh koga nadzira.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.