Naslovnica Šport Peklenski reprezentančni konec marca

Peklenski reprezentančni konec marca

Avtor: Spletno Uredništvo
Pričetek tedna je za slovenske ljubitelje nogometa minil v znamenju novih seznamov reprezentantov, ki sta jih objavila selektorja članske in mladinske izbrane vrste Matjaž Kek in Milenko Ačimović. Mladinsko reprezentanco konec meseca čaka nastop na domačem Evropskem prvenstvu, članska vrsta pa se podaja v nove kvalifikacije za Svetovno prvenstvo.
Bolj kot kateregakoli igralca bosta obe reprezentanci pogrešali slovenske navijače (foto: nzs.si)

Slovensko člansko in tudi mladinsko nogometno reprezentanco čaka peklenski konec meseca marca. Članska izbrana vrsta selektorja Matjaža Keka bo namreč pričela kvalifikacije za nastop na Svetovnem prvenstvu, ki ga bo leta 2022 gostil Katar. V prvi tekmi v skupini H bo 24. marca ob 20.45 Slovenija v Stožicah gostila Hrvaško, 27. marca se bo v Sočiju ob 15.00 srečala z Rusijo, za konec pa se bo 30. marca v Nikoziji ob 18. uri pomerila še s Ciprom.

V skupini H sta še Slovaška in Malta, nedvomno pa bodo že te prve tri tekme slovenske reprezentance močno vplivale na nadaljnji razplet kvalifikacij. Selektor je danes objavil seznam igralcev za te uvodne tekme. Manjkali bodo poškodovani Benjamin Verbič, načeti Kevin Kampl in morda tudi Jaka Bijol, ki je trenutno v karanteni. Vrača se izkušeni Bojan Jokič in pa tudi Luka Zahovič, čeprav je v tej sezoni v 17 tekmah za Pogon Szczecin zabil le 2 gola.

Na Kekovem spisku so vratarji Oblak, Belec in Frelih, obrambni igralci Bajrić, Balkovec, Blažič, Jokić, Jurčević, Mevlja, Skubic in Stojanović, igralci zvezne vrste Bijol, Črnigoj, Kouter, Kurtić, Lovrić, Gorenc-Stanković, Vetrih in Zajc, ter napadalci Bohar, Iličić, Kramer, Šporar, Vučkić in Zahović. Že včeraj pa je svoj seznam igralcev za bližnje Evropsko prvenstvom objavil novi selektor mlade izbrane vrste Milenko Ačimović.

Na njegovem seznamu so vratarji Leban, Turk in Vekić, obrambni igralci Brekalo, Gorenc Kolmanič, Ploj, Rogelj, Šoštarič Karić, Stojinović, Žinič in Zaletel, igralci sredine Ogrinec, Elšnik, Horvat, Gnezda Čerin, Petrović in Svetlin, ter napadalci Matko, Celar, Medved, Prelec in Kolobarić. Izbruhnila je tudi afera, ker Ačimović spet ni vpoklical Mlakarja. Slednji je bil namreč prvi podpisnik pisma, zaradi katerega je lani odstopil prejšnji selektor.

Slovenska reprezentanca do 21 let se bo začela zbirati v četrtek, prvič pa se bo popolnila  šele v ponedeljek, 22. marca – torej le dva dneva pred prvo tekmo EP 2021, ko se bodo naši upi v sredo 24. marca v Mariboru ob 18. uri spopadli s Španijo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.