Naslovnica Svet & EU Javni posvetovanji Komisije EU o DDV-ju in o kemikalijah

Javni posvetovanji Komisije EU o DDV-ju in o kemikalijah

Avtor: Spletno Uredništvo
Evropska komisija je pričela javno posvetovanje na temo obračunavanja in pobiranja davka na dodano vrednost v digitalnem okolju, poleg tega pa je začela tudi z javnim posvetovanje o reviziji uredbe o registraciji, evalvaciji, avtorizaciji in omejevanju kemikalij (REACH).
Javni posvetovanji Komisije EU o DDV-ju in o kemikalijah

Evropska komisija je zainteresirana za vse predloge (foto: pixinio.com)

Evropska komisija je v zadnjih dneh odprla dva kanala za javnost, prek katerih lahko vsakdo posreduje svoja mnenja in predloge glede dveh področij, na katerih se kmalu obeta tudi sprememba zakonodaje. Tako že nekaj dni poteka ‘ Javno posvetovanje na temo prilagoditve načina obračunavanja in pobiranja davka na dodano vrednost (DDV) v vse bolj digitalnem okolju’, kot so zbiranje pripomb poimenovali na Komisiji EU.

»DDV ostaja pomemben vir prihodkov za države članice, vendar je sedanji sistem DDV slabo opremljen za soočanje z novo digitalno resničnostjo, ki je za podjetja zapletena in jih s tem izpostavlja tveganju goljufij. Predlogi, ki se pričakujejo letos, bodo zajemali obveznosti digitalnega poročanja za podjetja po vsej Evropski uniji, nova pravila za gospodarstvo platform in enotno registracijo za podjetja v EU.

Ti ukrepi bodo zmanjšali stroške in upravno breme za podjetja, hkrati pa prispevali k boju proti goljufijam na področju DDV,« so sporočili s Komisije EU. Drugi nov javni posvet pa je namenjen področju kemikalij in sicer gre za ‘Javno posvetovanje o reviziji uredbe o registraciji, evalvaciji, avtorizaciji in omejevanju kemikalij (REACH)’. Cilj je uskladiti pravila EU o kemikalijah, načrte Komisije EU in okoljevarstvene predpise.

Evropska Komisija je pozvala zainteresirane strani, naj se opredelijo do raznih vidikov uredbe REACH, kot so zahteve za registracijo, dejavniki ocenjevanja zmesi, obveščanje v dobavnih verigah, ocenjevanje dokumentacije in snovi, postopki avtorizacije in omejevanja, nadzor, izvrševanje… Obe posvetovanji bosta za pripombe zainteresirane javnosti odprti do sredine meseca aprila.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.