Naslovnica Šport Slovensko zastavo bosta v Pekingu nosila Ilka in Žan

Slovensko zastavo bosta v Pekingu nosila Ilka in Žan

Avtor: Spletno Uredništvo
Vodstvo olimpijske reprezentance Slovenije je oznanilo, kdo bo nosil slovensko zastavo na otvoritvi Zimskih olimpijskih iger v Pekingu. Zastavonoši bosta alpska smučarka Ilka Štuhec in deskar na snegu Žan Košir.
Slovensko zastavo bosta v Pekingu nosila Ilka in Žan

Novopečeni slovenski zastavonoši Ilka Štuhec in Žan Košir (foto: olympic.si)

Mednarodni olimpijski komite se je odločil, da bo otvoritveni protokol za Zimske olimpijske igre (ZOI) v Pekingu enak kot na zadnjih poletnih Olimpijskih igrah (OI)v Tokiu. Lani so lahko namreč nacionalni olimpijski komiteji držav vsega sveta prvič imenovali po enega športnika in eno športnico za nosilca, da sta na slovesnem mimohodu, s katerim se ob prižiganju olimpijskega ognja običajno začenjajo igre, skupaj nosila zastavo svoje države.

Z Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) so danes najavili, koga so določili, da bo nosil slovensko zastavo na otvoritvi OI v Pekingu, ki bo enako kot za OI 2008 potekala stadionu Ptičje gnezdo. Ta za športnike največja čast bo pripadla alpski smučarki Ilki Štuhec in deskarju na snegu Žanu Koširju. Košir je doslej nastopil nas treh OI (Vancouver 2010, Soči 2014 in Pjongčang 2018) in osvojil tudi tri medalje.

Ilka pa ni imela te sreče, saj je nastopila le na OI v Sočiju leta 2014, štiri leta kasneje pa ji je poškodba preprečila nastop in lov na odličja. »Zelo sem počaščena in vesela, da imam to čast. Verjamem, da bo res nekaj edinstvenega zato že komaj čakam! Super je, da to lahko narediva dva športnika naenkrat, tako enemu ni treba čakati še 4 leta,« je ob tem za spletno stran OKS povedala Ilka, ki že kar nestrpno čaka na 4. februarja in slavnostno otvoritev ZOI.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.