Naslovnica Trendi Izteka se natečaj za kitariste, pričenja se natečaj za raperje

Izteka se natečaj za kitariste, pričenja se natečaj za raperje

Avtor: Spletno Uredništvo
Društvo Kapa je tudi letos razpisalo mladinski glasbeni natečaj ‘Mladi Rapetek’, ki je namenjen mladim ljubiteljem rapa in hip-hopa. Poleg tega pa se pravkar izteka tudi njihov kitarsko-rokerski natečaj ‘Ojačevalnica’.
Izteka se natečaj za kitariste, pričenja se za natečaj za raperje

Za ustvarjenje glasbe je potrebno poznati tudi osnove snemanja (foto: PR Društvo Kapa)

Društvo Kapa je letos že šestič razpisalo glasbeni natečaj Mladi Rapetek, ki je namenjen  osnovnošolcem od 5. razreda dalje in srednješolcem. Natečaj Mladi Rapetek je otrok  koncertnega cikla Rapetek, ki je bil pred pandemijo koronavirusa edini redni vsakomesečni hip hop ‘event’ v Sloveniji.  V ljubljanskem klubu Gala hala ga je organiziralo Društvo Kapa, katero sicer že 18 let skrbi za kakovosten koncertni in DJ program.

»Cilj natečaja je spodbujanje jezikovne, glasbene, likovne in plesne ustvarjalnosti, s sodelovanjem pa bodo mladi pridobili nove spretnosti izražanja, veščine nastopanja, soustvarjali bodo z vrstniki ter skozi prakso spoznavali hip hop kulturo. Mladi na natečaju lahko sodelujejo v eni izmed razpisanih kategorij: rapanje, beatbox, DJ-anje, ustvarjanje beatov, ples, grafitiranje,« so zapisali v sporočilu za javnost Društva kapa.

Prijave bodo zbirali do vključno ponedeljka, 19. aprila, nato bo 3. maja na vrti spoznavni dan, 8. in 15. maja bosta sledili delavnici z izkušenimi mentorji, 22. maja pa še zaključni nastop. To pa ni edini glasbeni natečaj za mlade, ki ga trenutno razpisuje Društvo Kapa. Pojutrišnjem, v ponedeljek 22. marca, se izteka rok za prijave na natečaj ‘Ojačevalnica’. Ta razpis je namenjen ljubiteljem različnih rokerskih zvrsti, oziroma mladim kitaristom.

»Mala šola kitare za songwriterje so brezplačne delavnice, namenjene mladim od 12 do 16 let, ki želijo biti korak bliže ustvarjanju avtorskih komadov. Cilj delavnic je z vsakim posameznim sodelujočim razviti, dokončati in odigrati njegovo lastno skladbo,« so med drugim pojasnili na Društvu Kapa in dodali, da bo spoznavni dan že 1. aprila, sledile bodo delavnice 3., 10. in 17. aprila, zaključni koncert pa bo na vrsti 24. aprila.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.