Naslovnica Slovenija Izolski Dnevi pedočev in drugi Pomol okusov

Izolski Dnevi pedočev in drugi Pomol okusov

Avtor: Spletno Uredništvo
Prav v trenutku, ko se je morje prvič letos segrelo na 20 stopinj Celzija, se v Izoli pričenja druga letošnja kulinarična akcija, ki je hkrati uvod v izolsko poletno sezono. ‘Dnevi pedočev’ bodo trajali vse do 5. junija, že jutri pa bo na vrsti tudi drugi ‘Pomol okusov’.
Izolski Dnevi pedočev in drugi Pomol okusov

Že na letošnjem prvem Pomolu okusov so bili v ponudbi tudi pedoči (foto: FB TZI)

Preostanek meseca maja in prve dni junija bo Izola spet v znamenju lokalnih kulinaričnih dobrot. Druga letošnja obsežnejša kulinarična akcija (od skupno štirih) so ‘Dnevi pedočev’, ki so se začeli prav danes. Vse do 5. junija bodo izolski gostinci ponovno združeni pod skupno kulinarično tematiko, v akciji pa tokrat sodeluje 21 ponudnikov, ki so vključno z naborom jedi predstavljeni tudi v brošuri Izolski okusi 2022.

To brušuro je izdalo Turistično Združenje Izola (TZI), ki je soorganizator vsega kulinaričnega dogajanja, tudi ‘Pomola okusov’. Drugi letošnji dogodek iz niza ‘Pomol okusov’ bo na vrsti jutri (sobota, 14. maja) med 12. in 22. uro na tradicionalni lokaciji na nekdanjem carinsem pomolu. »Ker destinacija Izola sledi zeleni usmeritvi in neprestano izpopolnjuje vizijo trajnostnega turizma, bo Pomol okusov potekal na okolju prijaznejši način.

Ponudniki bodo pri serviranju hrane in pijače uporabljali papirnato oziroma biorazgradljivo embalažo, poskrbljeno bo za ločevanje odpadkov. Organizator tako prijazno poziva tudi obiskovalce, da odpadke ustrezno ločujejo,« so sporočili s TZI. Tokrat bo sicer poudarek na morski hrani in školjkah, a se spet napovedujejo tudi lokalni vinarji, lokalni izdelovalci gina in varilci craft piva. Brbončice mnogih se bodo vsekakor jutri razveselile…

S TZI so pomnili še na ostale dobrote istrske zemlje, ki so v sklopu tržnice ‘Ruba s’z moje njive’ vsako sredo in soboto naprodaj na lokaciji v Drevoredu 1. maja in sicer med 8: in 13. uro. Tržnica ‘Ruba s’z moje njive’ je sicer organizirana že 10. leto, s TZI pa vse domačine in obiskovalce vabijo, da se založijo z domačimi pridelki in tako podprejo kmetije Slovenske Istre.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.