Naslovnica Gospodarstvo FURS še ugotavlja, koliko zavezancev je prejelo napačne izračune

FURS še ugotavlja, koliko zavezancev je prejelo napačne izračune

Avtor: Spletno Uredništvo
Finančna uprava Republike Slovenije je oznanila, da je prišlo pri odmeri obveznosti iz kmetijstva za leto 2021 do vnosa napačnih podatkov. Koliko izračunov bo zato napačnih, še ne vedo. Prav tako pa tudi še ne vedo, kako bodo zadevo rešili, zato svetujejo, naj bi z morebitnimi pritožbami počakali vsaj še nekaj dni.
FURS še ugotavlja, koliko zavezancev je prejelo napačne izračune

Lastniki gozdov bodo morali najbrž še enkrat preveriti prejete izračune (foto: hippox.com)

Finančna uprava Republike Slovenije (FURS) je dne 6. maja 2022 izdala kar 184.564 odločb o odmeri obveznosti z gospodarskega področja kmetijstva za lansko leto (2021). Potem pa so ugotovili, da je za nekatere zavezance FURS po doslej zbranih informacijah prejel napačne vhodne podatke in sicer gre za podatke o višini katastrskega dohodka od gozdnih zemljišč.

FURS te podatke dobi od zunanjega vira (ki ga v sporočilu za javnost niso poimenovali), vsekakor pa je bil določenih zavezancih izračun napačen. Koliko je točno teh zavezancev z napačnimi izračuni, še ni znano. Na Finančni upravi Republike Slovenije sicer poudarjajo, da oni niso krivi za nastalo situacijo, vendar pa bodo po dokončni razjasnitvi vseh napak v posredovanih katastrskih dohodkih aktivno pristopili k rešitvi zadeve.

»Vsem zavezancem, ki so v prejšnjih dneh prejeli odločbe o odmeri obveznosti iz kmetijstva za leto 2021, svetujemo, da z vložitvijo pritožbe trenutno še počakajo. V Finančni upravi bomo v primeru potrditve napake do sredine prihodnjega tedna poiskali rešitev za sanacijo te problematike in o tem obvestili javnost,« so še sporočili s Finančne uprave RS. Sicer v preteklosti do tovrstnih napak ni prihajalo, vsaj ne v večjem obsegu.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.