Naslovnica Trendi Izganjalec hudiča se vrača na delo

Izganjalec hudiča se vrača na delo

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta teden se v slovenskih kinematografih napovedujeta dve premieri – ena animirana in ena zelo grozljiva. Animirani film nosi naslov ‘1, 2, 3, Maček Muri!’, srhljivka pa ‘Izganjalec hudiča: Vernik’.
Izganjalec hudiča se vrača na delo

Izganjalec hudiča se vrača na delo v šestem filmu slavne franšize grozljivk (foto: cinepplex.si)

Letos mineva 50 let, odkar se je v kinematografih pričela predvajat grozljivka ‘Izganjalec hudiča’, ki je kmalu pridobila kultni status. Film, ki temelji na knjižni uspešnici Williama Petra Blattyja, je tedaj izbrisal rekorde blagajn, si prislužil neverjetnih deset nominacij za Oskarja ter postal prva grozljivka, ki je bila kadarkoli nominirana za najboljši film. V četrtek pa bo  končno napočil čas za novo poglavje zgodbe, oziroma za film ‘Izganjalec hudiča: Vernik’.

»Od smrti noseče žene, ki je pred 12 leti umrla v potresu na Haitiju, Victor Fielding sam vzgaja hčerko Angelo. Ko pa Angela in njena prijateljica Katherine izgineta v gozdu in se 3 dni kasneje vrneta brez spomina o tem, kaj se jima je zgodilo, to sproži verigo dogodkov, ki bodo Victorja prisilile, da se bo soočil s čistim zlom in v svoji grozi in obupu iskal edino živo osebo, ki je že bila priča čemu podobnemu – Chrisa MacNeila,« piše v napovedniku grozljivke.

Režiser je bil David Gordon Green, ki je s Petrom Sattlerjem spisal scenarij. Zgodba je delo Scotta Teemsa, Dannyja McBridea in Davida Gordona Greena, temelji pa na likih pisatelja W. P. Blattya. Film sta producirala Jason Blum (Blumhouse) ter David Robinson in James G. Robinson (Morgan Creek Entertainment), v glavnih vlogah pa igrajo Leslie Odom, Jr., Ann Dowd, Jennifer Nettles, Norbert Leo Butz, Lidya Jewett, Olivia Marcum in Ellen Burstyn.

V soboto pa v kina prihaja slovenska animirana serija ‘Maček Muri’, ki je nastala po znani knjižni predlogi Kajetana Koviča. Pri snemanju je sodelovala cela vrsta vrhunskih igralcev – Marko Mandić, Polona Juh, Jernej Šugman, Janez Hočevar – Rifle, Aljoz Svete, Ivo Godnič, Bojan Emeršič, Violeta Tomič, Nina Valič, Sebastian Cavazza in Jurij Zrnec. Poleg nove podobe Murija, Mace, ostalih mačkov in Mačjega mesta pa se obeta tudi vrsta novih dogodivščin.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.