Naslovnica Gospodarstvo Nabavni vrh in dvajseta obletnica Združenja nabavnikov

Nabavni vrh in dvajseta obletnica Združenja nabavnikov

Avtor: Spletno Uredništvo
V četrtek bo v ljubljanskem Hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons gostil ‘Nabavni vrh 2023’, ki bo letos potekal pod geslom ‘Izkoristimo moč nabave za rast, inovacije in ESG’. Združenje nabavnikov Slovenije pa bo že v sredo obeležilo 20. obletnico obstoja.
Nabavni vrh in dvajseta obletnica Združenja nabavnikov

Prizor z lanskega Nabavnega vrha (foto: FB Združenje nabavnikov Slovenije)

Že v sredo (4. oktobra) bo v ljubljanskem Hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons potekala osrednja proslava okrogle obletnice obstoja Združenje nabavnikov Slovenije (ZDS). Uradni program se bo pričel ob 14. uri, ko se bodo po otvoritvi zvrstili nagovori dr. Iztoka Seljaka (predsednika Združenja Manager), Markkuj Henttinena (CEO IFPSM) in Mirele Senice (predsednice IFPSM za Evropo).

Sledili bosta predavanji ‘Nabava naslednje generacije v luči današnjih razmer’ strokovnjaka za nabavo in oskrbne verige Dr. Franka Rozemeijerja in ‘Možgani – med strahom, predsodkom in modrostjo’ nevrologa Prof. dr. Zvezdana Pirtoška. Dan zatem bo v četrtek (5. oktobra) od 9. zjutraj dalje na isti lokaciji potekal še dogodek ‘Nabavni vrh 2023: ‘Izkoristimo moč nabave za rast, inovacije in ESG’.

»Branko Žibret, MBA, Kearney, bo predstavil, kako se nabavniki soočajo s tektonskimi spremembami v okolju. Mag. Maja Bednaš, direktorica Urada RS za makroekonomske analize in razvoj (UMAR), bo podrobneje podala napovedi UMAR za slovensko gospodarstvo v letu 2024. Dr. Dejan Paravan, GEN energija, bo podal odgovor na vprašanje, ali je energetska kriza mimo in predstavil najnovejša dogajanja na trgu energije.

Dr. Aleš Kuhar, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, bo pojasnil, kakšna so aktualna dogajanja in napovedi za oskrbne verige s hrano,« so četrtkova predavanja predstavili organizatorji tega poslovnega dogodka. Sicer ni skrivnost, da so trenutno časi za nabavnike z vsega sveta zelo zapleteni, saj se zaradi naravnih ujm, vojaških spopadov in drugih motenj v oskrbi spreminjajo cene, pa tudi dobavni roki.

Po drugi strani pa se hkrati uveljavljajo napredni trendi, kot so skrb za planet in družbeno okolje, digitalizacija, upravljanje s podatki in umetna inteligenca ter tudi upravljanje s talenti. Poleg tega bo na vrhu več domačih in tujih nabavnih managerjev napovedalo gibanja nabavnih cen na izbranih energetskih in surovinskih trgih v letu 2024 za več različnih industrij.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.