Naslovnica Trendi Ime rože prihaja na spored še kot mini serija

Ime rože prihaja na spored še kot mini serija

Avtor: Spletno Uredništvo

Najbolj slavni srednjeveški kriminalni filmski triler ‘Ime rože’ prihaja ponovno na slovenske ekrane. Na specializiranem filmskem programu AMC bo od 6. aprila dalje na vrsti mini serija, ki je, enako kot znani istomenski film, nastala po romanu pisatelja Umberta Eca.

Ime rože prihaja na spored še kot mini serijaNotranjost samostana Pietranera je bila posneta v opatiji Montelabate severno od Perugie (foto: IPPR)

 

Znan filmski rek pravi, da ko v Hollywoodu ne vedo več, kaj bi počeli, tedaj posnamejo novo izdajo kakšne stare uspešnice. Tako te dni na filmski kanal AMC prihaja serija ‘Ime rože’, ki je remake znanega filma iz leta 1986. Tedaj so v filmu, katerega zgodba se dogaja leta 1327 v benediktinskem samostanu na severu Italije, blesteli igralci Sean Connery, Christian Slater, Helmut Qualtinger, Ron Perlman in Valentina Vargas. Tudi scenarij za film je seveda nastal po istoimenskiem romanu pisatelja Umberta Eca.

Nova serija bo imela tako težko nalogo, da ostane na kakovostni ravni romana, ki je bil svetovna uspešnica in tudi filma, ki je bil prav tako globalni hit. »Zgodba sledi frančiškanskemu patru Williamu iz Baskervilla (John Torturro), ki skupaj z mladim vajencem Adsonom iz Melka (Damian Hardung) prispe v osamljeni samostan v Alpah na severu Italije. Ob prihodu sta priča številnim skrivnostnim smrtim. Nadarjeni Baskerville s pomočjo Adsona začne raziskovati smrti in odkrivati skrivnost knjižnice, v katero nihče ne sme vstopiti.

Ob iskanju resnice ju neusmiljeno preganja inkvizitor Bernard Gui (Rupert Everett), ki je poslan s strani papeža, da odstrani vse tiste, ki si mu drznejo nasprotovati,« pravi napovednik. Serijo bo zaznamovala lepota italijanske pokrajine – grad Roccascalegna v pokrajini Abruzzo in vas Civita di Bagnoregio v pokrajini Lazio, medtem ko sta bila trdnjava Rocca Paolina in najlepši trg v mestu Perugia ozadje prizorov srednjeveškega mesta. Napeta zgodba bo na sporedu kanala AMC od 6. aprila dalje, vsak ponedeljek ob 21.uri.

Sicer je slovenski prevod imena knjige, filma in mini serije vprašljiv, saj ‘Il nome dela rosa’ v italijanskem jeziku pomeni ‘Ime vrtnice’, na pa ‘Ime rože’.  

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.