Naslovnica Trendi Igralci bodo v živo nastopali na odru SMG, občinstvo jih bo spremljalo od doma

Igralci bodo v živo nastopali na odru SMG, občinstvo jih bo spremljalo od doma

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovensko mladinsko gledališče se še naprej prilagaja omejitvam javnega življenja in gledališkega uprizarjanja. Nazadnje so se odločili, da prek spleta v živo predvajajo svoje nove predstave. Prvi neposredni prenosi se bodo začeli ta konec tedna, prva predstava v živo pa bo ‘Paloma’.

Igralci bodo v živo nastopali na odru SMG občinstvo jih bo spremljalo od domaPromocijska fotografija predstave Paloma (foto: Matej Povše)

 

Slovensko mladinsko gledališče (SMG) je zaradi podaljševanja omejitev javnega zbiranja, ki se tiče tudi obiska gledaliških predstav, že pred časom spet prešlo na delovanje izključno prek spleta. Ker pa posnetki starih predstav in debatni cikel ‘Dežela pridnih’ za primerno kakovostno delovanje ne zadostujeta, so se sedaj na SMG odločili, da prek spleta v živo predvajajo nove predstave.

Prvi neposredni prenosi se bodo začeli ta konec tedna, prva predstava v živo pa bo ‘Paloma’. »Mlada ekipa ustvarjalcev se je lotila razmisleka o nostalgičnosti za socialističnim obdobjem, za spominom, vpisanim v generacije, ki so jih okusile, in tiste, ki jih niso – ali predstava o nekdanjih ‘boljših’ časih temelji na resničnosti ali je vse skupaj le utvara? Intimne zgodbe krajanov, iz katerih izhaja, pa hkrati odpirajo vrsto širših družbenih tem.

Kako so politični projekti izgradnje krajev vplivali na življenja ljudi? Kakšna je v takem kontekstu usoda malega človeka? Kako s tem shajati danes,« razkriva napovednik predstave, ki je bila poleti, ko so jo še uspeli odigrati na odru, hitro razprodana. Tokrat bo ‘Palomo’ moč v živo spremljati prek spleta SMG v soboto (9. januarja) ob 19. uri, ponovitvi pa bosta nato v torek (12. januarja) in v sredo (13. januarja) ob 20. uri.

»Predstavo bomo odigrali na zgornjem odru, jo snemali s tremi visokoločljivostnimi kamerami in neposredno prenašali preko spletnega mesta Tretji oder. Z enim uporabniškim računom lahko v izbranem terminu kupite samo eno vstopnico, saj ena vstopnica omogoča ogled na eni napravi. Če bi radi kupili več vstopnic za isti termin, izberite možnost nakupa darilnih vstopnic, ki jih lahko posredujete drugim,« so glede ‘vstopnic’ pojasnili na SMG.

Gledališka predstava ‘Paloma’ je sicer koprodukcija Slovenskega mladinskega gledališča, AGRFT in društva KUD Krik, v njej pa nastopajo Tamara Avguštin, Iztok Drabik Jug, Draga Potočnjak, Romana Šalehar, Stane Tomazin in Dario Varga. Režiserka predstave je Brina Klampfer, dramaturginja pa Kaja Blazinšek.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.