Naslovnica Magazin IBM in Samsung skupaj za nadzor zaposlenih

IBM in Samsung skupaj za nadzor zaposlenih

Avtor: Spletno Uredništvo

Mednarodni družbi IBM in Samsung Electronics sta v kalifornijskem San Joseju predstavila novo skupno platformo za nadzor zdravstvenega stanja zapolsnih, ki temelji na zmogljivosti IBM Cloud-a, umetni inteligenci in Samsungovih mobilnih rešitvah.

IBM in Samsung skupaj za nadzor zaposlenihSkupna predstavitev na Samsung Developer Conference 2019 (foto: samsung.com) 

 

Globalno znani družbi sta tokrat združili IBM oblačne inovacije s Samsung Galaxy ekosistemom naprav (Galaxy tablični računalniki, Galaxy pametni telefoni in Galaxy pametne ure), kar bo pomagalo izboljšati predvsem delovna okolja za policiste, gasilce, vojake in reševalce, širše gledano pa za bi bilo lahko to koristno kar za vse zaposlene, ki delajo v občutljivih ali zdravju nevarnih okoljih.

»Po podatkih Mednarodne organizacije dela vsako leto zaradi delovnih nezgod pride do skoraj tri milijone smrti. Vlade in podjetja imajo vse večjo potrebo po izgradnji sistemov za spremljanje zdravstvenih stanj delavcev v oddaljenih ali visoko stresnih okoljih. Nova platforma, zgrajena na IBM Cloud rešitvi, bo zdaj naročnikom omogočila, da spremljajo vitalnost zaposlenega, vključno s srčnim utripom in telesno dejavnostjo ter tako ugotovijo, ali je ta oseba v stiski ter pošljejo pomoč,« so pojasnili ob prestavitvi nove skupne platforme.

Nenehno sledenje vitalnim znakom in drugim ključnim kazalcem je ključno, če pride do infarkta, vročinskega kolapsa, ali katerikoli drugega dogodka, ki bi lahko ogrožal zdravje in zahteva takojšnjo pozornost. Platforma nadzornikom posreduje podatke o nujnih primerih in jim zagotovi vpogled v zdravstveno stanje zaposlenega. Družbi Samsung in IBM že pilotno sodelujeta z nekaterimi policijskimi enotami in prek vpogleda v zdravje policistov zmanjša operativna tveganja na terenu.

“IBM in Samsung bosta združila zmogljivosti IBM Cloud rešitve, 5G povezljivosti, umetne inteligence in najnaprednejšega računalništva, da bi naročnikom omogočili uporabo teh naprednih tehnologij, ki bodo varovale zdravje. IBM s poglobljenim strokovnim znanjem podjetjem še naprej nudi vodilne zmogljivosti oblaka in umetne inteligence,” je ob tej priložnosti dejal Martin Schroeter, višji podpredsednik za svetovne trge pri IBM. 

Sicer Samsung in IBM že sodelujeta v različnih panogah, kot so energetika, zdravstvo in finance. Poleg tega prek skupne digitalizacije predelovalne industrije postavljata temelje za dodatno avtomatizacijo tovarn, da bodo te z naprednimi omrežnimi storitvami in 5G povezljivostjo še bolj učinkovite in produktivne. Zadnja skupna platforma pa bo nedvomno koristna tudi za vse delodajalce, saj bodo že prek spremljanja utripa delavca lahko preverili, ali le-ta zares kaj počne, ali pa morda počiva. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.