Naslovnica Slovenija V Sloveniji nimamo dovolj inšpektorjev

V Sloveniji nimamo dovolj inšpektorjev

Avtor: Spletno Uredništvo

Ker smo v Sloveniji obsedeni s predpisi, naslednja novica marsikoga ne bo presenetila. Minister za javno upravo Rudi Medved je na današnji seji predstavil dosedanje aktivnosti Vlade Republike Slovenije glede povečevanja števila kadrov po posameznih inšpekcijskih službah. Skratka, obeta se nam več inšpektorjev.

V Sloveniji nimamo dovolj inšpektorjevNa seji Inšpekcijskega sveta je bilo več udeležencev, kot pa bodo zaposlili novih inšpektorjev (foto: SOJ MJU)

 

Minister za javno upravo Rudi Medved, ki je tudi predsednik Inšpekcijskega sveta, je na sestanku predstavil dosedanje aktivnosti Vlade Republike Slovenije v smeri povečanja števila zaposlenih kadrov po različnih inšpekcijskih službah. Od v preteklosti predvidenih 27 zaposlitev po Skupnem kadrovskem načrtu za leti 2018 in 2019 jih je bilo realiziranih 18. »Vse inšpektorate kadrovsko krepimo, zavedajoč se pomena njihovega, tudi preventivnega poslanstva«, je poudaril minister Medved.

Na seji Inšpekcijskega sveta je sodeloval tudi državni sekretar v Kabinetu predsednika Vlade RS, Franc Vesel, ki je prav tako poudaril, da je osnovni cilj vseh državnih inšpekcijskih služb zagotavljati urejeno pravno državo. Vendar je Vesel opozoril predvsem na svetovalno vlogo inšpektorjev do malih gospodarstvenikov, tako kot to že ureja 33. člen Zakona o inšpekcijskem nadzoru. 

»Na seji so bila izpostavljena tudi priporočila Komisije Vlade Republike Slovenije za preprečevanje dela in zaposlovanja na črno v smeri povečanja števila sestankov regijskih koordinacij inšpekcij ter večjega števila izobraževanj o problematiki dela in zaposlovanja na črno s primeri praktičnih rešitev med organi nadzora,« so še (v prepoznavnem ‘javnoupravnem’ uradniškem slengu, v katerem ni enostavnih stavkov in niti kratkih povedi) sporočili z Ministrstva za javno upravo (MJU).

Sicer imamo v Republiki Sloveniji po podatkih na spletni strani vlade trenutno 12 inšpektoratov, medtem ko je na spletu moč najti neuradne podatke o kar 25 inšpekcijskih službah

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.