Naslovnica Magazin IBM in Bank of America prenavljata oblak za finančne storitve

IBM in Bank of America prenavljata oblak za finančne storitve

Avtor: Spletno Uredništvo

Računalniški velikan IBM in Bank of America pravkar nadgrajujeta IBM-ov oblak za finančne storitve. BNP Paribas se priključuje kot ključna stranka v Evropi, o podobni potezi že razmišlja tudi japonska banka MUFG Bank, najbrž pa bo kasneje sledila še cela vrsta bančnih ustanov.

IBM in Bank of America prenavljata oblak za finančne storitvePodjetje IBM obstaja od davnega leta 1888, prvi osebni računalnik pa je proizvedlo leta 1981 (foto: commons.wikimedia.org/Ruben de Rijcke)

 

Računalniški gigant IBM je pravkar oznanil, da se bo rastočemu ekosistemu finančnih institucij in več kot 30 tehnološkim ponudnikom, ki uporabljajo njegov oblak za finančne storitve (IBM Cloud for Financial Services), vsak hip dokončno pridružila francoska banka BNP Paribas, ki je ena največjih evropskih bank.

Banka BNP Paribas se je namreč obvezala, da se bo kot ključna evropska stranka in podpornik prvega tovrstnega oblaka, ki je skladen z GDPR, pridružila IBM-ovemu oblaku. Poleg vzpostavitve prenovljene nove politike za finančne storitve v oblaku prav to sodelovanje s Francozi pomeni tudi prelomnico v IBM-ovem poslovanju z Bank of America.

Prenovljena politika ameriške tehnološke družbe pa vzpostavlja novo generacijo oblaka za podjetja, zagotavlja skupna merila delovanja in načrtno poenostavlja delovanje glede industrije finančnih storitev. Poleg tega je IBM pravkar oznanil tudi rojstvo svetovalnega sveta za finančne storitve v oblaku.

V novem svetovalnem svetu bo družbo Bank of America zastopal Tony Kerrison (direktor za tehnologijo), svet pa bo vodil Howard Boville (IBM Cloud). Ta novi organ bo fokusiran na sodelovanje velikih finančnih institucij, s ciljem večanja varnosti v oblaku v sicer zelo reguliranem sektorju.

Za razvoj ‘zasebnega’ oblaka IBM ima posebne zasluge tudi njegova poslovna enota Promontory,ki je vodilna na svetu na področju svetovanja o skladnosti s predpisi za finančne storitve. IBM je prav tako pravkar predstavil še laboratorij za raziskave in inovacije IBM Research Cloud Innovation Lab.

O uvedbi IBM-ovega oblaka za finančne storitve intenzivno razmišlja tudi japonska banka MUFG Bank, saj bi rada pospešila svojo digitalno transformacijo. IBM pa je sporočil še, da je v zadnjem obdobju še dodatno razširil rastoči ekosistem neodvisnih prodajalcev programske opreme (Independent Software Vendors, ISV-s), ki sedaj vključuje več kot 30 partnerjev.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.