Naslovnica Trendi Hip-hop skladbe, ki so pretresle Ameriko

Hip-hop skladbe, ki so pretresle Ameriko

Avtor: Spletno Uredništvo

26. aprila na televizijski kanal AMC prihaja nova dokumentarna serija z naslovom ‘Hip-hop skladbe, ki so pretresle Ameriko’. V seriji bo predstavljenih 6 hip-hop uspešnic, ki niso zaznamovale ne le hip-hopa ali glasbene scene v ZDA, ampak kar širšo ameriško družbo.

 Hip hop skladbe ki so pretresle Ameriko

Prizor iz nove serije ‘Hip-hop skladbe, ki so pretresle Ameriko’ (foto: Zach Dilgard/AMC/IPPR)

 

26. aprila na televizijski kanal AMC, ki je sicer sicer specializiran za filme, prihaja prijetna osvežitev. Namesto kakšne nove hollywoodske predelave starih filmskih uspešnic, so se odgovorni odločili, da na program dajo nekaj drugačnega, originalnega in obenem tudi precej bolj resničnega. Nova serija v šestih epizodah se imenuje ‘Hip-hop skladbe, ki so pretresle Ameriko’.

“Prva epizoda v ospredje postavi skladbo ‘Jesus Walks’ Kanyeja Westa, ki v posvetno, na trenutke skoraj ‘bogokletno’, glasbeno zvrst vpelje do tedaj nepredstavljive elemente – religijo in Jezusa. Sledi epizoda ‘Alright’, ki se osredotoči na istoimensko skladbo Lamarja Kendricka. V srca poslušalcev se je zapisala kot neuradna himna upanja. Uspešnica ‘Rock box’ skupine Run-DMC, ki kot svojevrstna glasbena mešanica rocka in hip-hopa dobi glavno vlogo v tretji epizodi, je dokaz, da glasba lahko združuje ljudi različnih ras in družbenih razredov.

Četrta po vrsti prihaja epizoda o skladbi ‘Elevators’ hip-hop dueta OutKast, v peti epizodi se spomnimo kultne skladbe ‘The Bridge’ izvajalcev Marleya Marla in MC Shana, serija pa se bo zaključila z epizodo, ki je en sam velik poklon ženskim ustvarjalkam,” razkriva napovednik serije, ki bo na sporedu  vsako nedeljo med 26. aprilom in 31. majem. Idejna avtorja serije  sta sicer nekdanja člana zasedbe The Roots, tako da izjemno dobro vesta, o čem je govora.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.