Naslovnica Slovenija Gorski bivaki iz pločevink in redna skupščina PZS

Gorski bivaki iz pločevink in redna skupščina PZS

Avtor: Spletno Uredništvo
Planinsko zvezo Slovenije v naslednjih dneh čakata dva pomembna dogodka. Najprej bo že jutri popoldan v Cirkulanah na vrsti redna letna skupščina zveze, potem pa bodo v ponedeljek na Svetovni dan Zemlje’ v Ljubljani predstavili pobudo ‘Gorski bivaki iz odpadnih pločevink’.
Gorski bivaki iz pločevink in redna skupščina PZS

Logotip Planinske zveze Slovenije in Triglav v ozadju (foto: FB PZS)

Redna letna skupščina Planinske zveze Slovenije (PZS) bo letos na vrsti v petek, 19. aprila 2024, ob 17. uri v Kulturnem domu Cirkulane. Tam bodo delegati obravnavali poročila različnih organov PZS za lansko leto 2023 ter se seznanili z vsebinskim in finančni programom dela, ki je predviden za prihodnje leto 2025. V ponedeljek, 22. aprila pa bodo na PZS aktivni tudi ob obeležitvi ‘Svetovnega dneva Zemlje’.

Ob 11. uri bodo namreč na sedežu PZS v Ljubljani predstavili pobudo ‘Gorski bivaki iz odpadnih pločevink’. »’Bivak za bele vrhove’ (‘Bivak’) je projekt ozaveščanja o pomembnosti skrbi za čistejše okolje, v katerem bomo sklenili krog od odpadne, odvržene pločevinke, do njene predelave in izdelave aluminijastih plošč, ki bodo služile nastanku in v letu 2025 postavitvi treh bivakov v slovenskih gorah.

Projekt je del širše iniciative okoljskih prizadevanj znamke Laško in PZS s pojmovanjem ‘Drobni koraki za bele vrhove’, kjer si skupaj s projektnimi partnerji prizadevamo za ohranjanje gorskih habitatov in delujemo na področju naravovarstva v slovenskih alpskih in predalpskih območjih,« so pojasnili s PZS.

Pobudi in njeni predstavitvi so se že pridružila tudi podjetja SloPak, Talum, Impol in KOV. Predstavniki sodelujočih pri projektu bodo v ponedeljek prisotnim na novinarski konferenci podrobneje predstavili strategijo iniciative ter predvideno časovnico celotnega projekta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.