Naslovnica Šport Tjaša in Tajda uspešni v Mehiki, OZS z razpisom za domače turnirje

Tjaša in Tajda uspešni v Mehiki, OZS z razpisom za domače turnirje

Avtor: Spletno Uredništvo
Mednarodna sezona odbojke na mivki že poteka, najboljši slovenski igralki sta tako na zadnjem turnirju svetovne serije pristali na 9. mestu. Odbojkarska zveza Slovenije pa je pravkar objavila razpis za organizacijo in izvedbo festivalov odbojke na mivki v letu 2024.
Tjaša in Tajda uspešni v Mehiki, OZS z razpisom za domače turnirje

Tjaša in Tajda sta se pred tremi leti veselili drugega mesta na turnirju v Madridu (foto: FB Tjaša kotnik)

Trenutno najboljši slovenski igralki v odbojki na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta se udeležili turnirja Svetovne serije Beach Pro Tour v mehiški Guadalajari. Tam sta v kvalifikacijah in z 2:1 (17, -18, 14) premagali Američanki Harward in De Berg, nato pa sta Slovenki na uvodni tekmi osrednjega dela turnirja z 21:15 in 21:14 izgubili proti finski dvojici Ahtiainen-Lahti.

Sledil je napet odločilni dvoboj skupinskega dela proti Čehinjama Hermannovi in Stochlovi, kjer sta slovenski odbojkarici po začetnem zaostanku vseeno zmagali – bilo je 10:21, 21:16 in 15:12. Ta zmaga jima je prinesla uvrstitev v izločilne boje, oz. v šestnajstino finala, kjer sta Tjaša in Tajda na precej podoben način porazili avstrijski par Klinger –Klinger in sicer je bil rezultat 7:21, 21:15 in 15:12.

V osmini finala sta se nato Slovenki srečali s favorizirano nemško dvojico Ittlinger-Borger. Zaigrali sta na zelo visoki ravni, a sta bili nasprotnici vseeno za odtenek bolj spretni. Po dveh dramatičnih nizih sta namreč Nemki tesno zmagali s 23:21 in 21:19. Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta tako svoj tretji letošnji turnir Svetovne serije Beach Pro Tour v mehiški Guadalajari zaključili na 9. mestu.

Ta teden pa je Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) objavila ‘Razpis za organizacijo in izvedbo festivalov odbojke na mivki v letu 2024‘. Razpis je del projekta ‘VBO Premium zobna ščetka CEV School Volleyball – Rasti z odbojko in popolnim nasmehom’, za prijave pa je le dva tedna časa, saj se rok izteče v torek, 30. aprila.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.