Naslovnica Slovenija FURS je okrepil svoje vrste v boju proti tihotapcem

FURS je okrepil svoje vrste v boju proti tihotapcem

Avtor: Spletno Uredništvo

Finančna uprava Republike Slovenije je zaposlila novega, šolanega službenega psa, ki je specializiran za odkrivanje prepovedanih drog, tobaka in tobačnih izdelkov.

FURS je okrepil svoje vrste v boju proti tihotapcemImena tega simpatičnega psa niso objavili, najbrž zaradi varovanja podatkov (foto: FURS)

 

S Finančne uprave Republike Slovenije (FURS) so sporočili, da so v službo vzeli novega kratkodlakega nemškega ptičarja. Slednji se bo skupaj s svojim vodnikom posvetil odkrivanju tihotapljenja prepovedanih drog, tobaka in tobačnih izdelkov na teritoriju naše države. FURS je sicer že imela v svojih vrstah 5 službenih psov – 2 za odkrivanje prepovedanih drog (belgijski ovčar in terier) ter 3 za odkrivanje tobaka in tobačnih izdelkov (nemški kratkodlaki ptičarji).

 Šesti pes, katerega imena iz neznanega vzroka niso navedli, pa je prvi šolani štirinožec, ki lahko odkriva tihotapske artikle iz obeh skupin. »Novega službenega psa je finančna uprava prevzela od slovenske policije in je plod njihove lastne vzreje. Policija je s svojimi strokovnjaki poskrbela tudi za osnovno in specialistično šolanje psa za odkrivanje prepovedanih drog ter tobaka in tobačnih izdelkov ter šolanje vodnika finančne uprave,« so še pojasnili s FURS-a.

Znano je, da je Slovenija prehodna točka za tihotapljenje drog in tobaka. Tako so delavci FURS-a v zadnjih letih na Štajerskem opravili nekaj večjih zasegov tobaka in njegovih derivatov, medtem ko so večje količine prepovedanih mamil in tudi sestavin za njihovo izdelavo zaznali na .ti. ‘Balkanski poti’, pa tudi na relaciji Madžarska- Luka Koper. Poleg tega pa Slovenija ni vedno le tranzitna država, ampak je včasih tudi končna postaja za tihotapsko robo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.