Naslovnica Trendi Fjužn granata ali eksploziven četrtek Gala Hale

Fjužn granata ali eksploziven četrtek Gala Hale

Avtor: Spletno Uredništvo

V četrtek se na letnem odru Gala Hale obeta eksplozija poskočnih ritmov. Organizatorji so namreč združili nastope skupin NAS3, MOONLIGHT SKY in PIJAMMIES pod zelo zgovornim imenom ‘Fjužn granata’.

Fjužn granata ali eksploziven četrtek Gala HaleSkupina ‘Pijammies’ med nastopom februarja letos (foto: FB Pijammies)

 

V četrtek, 20. dan velikega srpna (avgusta), se v Gala Hali, oziroma na njenem letnem odru, obeta nekaj zelo eksplozivno –poskočnega, zato niti ni čudno, da so ta koncert prireditelji poimenovali z nenavadnim imenom ‘Fjužn granata’. Poletno glasbeno sceno bodo ta dan s pozitivnimi vibracijami funka, fusiona, jazza in electro-glasbe poživile tri skupine – ‘Nas3’, ‘Moonlight Sky’ in ‘Pijammies’. »Granatni ovoj je narejen iz posebne snovi Nas3, ki so jo iznašli trije nadobudneži v Portorožu leta 2006.

Sestavljena je iz unikatne mešanice funka, fusiona in electra. Zasedba: Denis Horvat – klaviature, David Morgan – bobni in Teo Collori – kitara.V granatni glavi naboja najdemo lahkoten delec Moonlight Sky, ki se ob aktivaciji s svojo živahno energičnostjo odbije do neba. Ob tem je moč slišati zvoke kompleksnejših ritmov in melodičnih elementov, ki pridejo še posebej do izraza ponoči,« so prvi dve skupini predstavili organizatorji koncerta iz Društva Kapa. Moonlight Sky sicer sestavljajo Miha Petric – kitara, Žiga Kožar – bobni, Janez Moder – bas kitara in Jan Sever –klaviature.

Če prvi dve eksploziji slučajno ne bi zažgali, pa se kot tretja skupina večera obetajo še ‘pižamarji’ z vnetljivo zmesjo jazza, funka in fusiona. Zasedbo ‘Pijammies’ sicer sestavljajo Tomaž Gajšt – trobenta, Tadej Šepec – saksofon, Tim Jerman – saksofon, Mark Žakelj – el. kitara, Blaž Avsenik – klaviature, Jošt Lampret – el. bas kitara in Gaj Bostič – bobni. Preživele bo med nastopi in še posebej med after-partyem reanimiral DJ Jure Reherman/Rekordman.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.