Naslovnica Šport Start priprav mladinskih odbojkarskih reprezentanc

Start priprav mladinskih odbojkarskih reprezentanc

Avtor: Spletno Uredništvo

Po poletni pavzi se k treningom odbojke postopno vračajo vse mlajše reprezentančne selekcije, nekatere pa tudi kmalu čakajo nastopi na mednarodni sceni. Tako bodo odbojkarice slovenske kadetske izbrane vrste (u-17), prve dni oktobra zaigrale na evropskem prvenstvu v Črni Gori.

66441185 2458778777478164 8159762281224208384 o 1 Seveda vsi upajo, da bodo kljub zapletom zaradi koronavirusa lahko nemoteno opravili vse predvidene priprave (foto: FB OZS)

 

Slovenska ženska kadetska reprezentanca bo pod vodstvom selektorja Sama Miklavca 20. avgusta najprej opravila testiranja na Fakulteti za šport v Ljubljani, na kar bo odpotovala na štiridnevne priprave v Kranjsko Goro. Septembra bodo sledile številne druge vadbene aktivnosti, med 1. in 9. oktobrom pa bo selekcija sodelovala na evropskem prvenstvu starostne skupine U-17, ki bo potekalo v Črni Gori.

Selektor slovenske reprezentance odbojkarjev do 17 let Iztok Kšela je prvi zbor igralcev sklical za 28. avgust v Kranjski Gori. Predvidoma se ga bo udeležilo 24 mladih reprezentantov. Drugi ciklus priprav te selekcije bo na sporedu med 11. in 13. septembrom, tretji pa med 25. in 27. septembrom. Do konca leta naj bi odigrali še vsaj tri pripravljalne tekme ter decembra opravili še dodatni skupni teden treningov.

Živa Cof, ki je selektorka dekliške izbrane vrste do 16 let, pa je na širši seznam izbrane vrste uvrstila kar 29 odbojkaric. Vzrok za tako visoko številko je dejstvo, da se bodo dekleta te selekcije 11. septembra sploh prvič dobile na skupnem treningu, zato bi rada selektorka dobila širši pregled nad to generacijo. Skupna vadba se bo redno nadaljevala skozi vso jesen, odločilna faza priprav pa bo potekala šele konec decembra in v začetku januarja, tik pred prvimi večjimi tekmovanji.

Selekcija odbojkarjev do 18 let, ki jo vodi Zoran Kedačič, pa bo s pripravami začela 27. avgusta. Tudi ta izbrana vrsta bo v okviru prvih štiridnevnih priprav opravila testiranja in sicer na Fakulteti za šport v Ljubljani, poleg tega pa bo reprezentanca nastopila tudi ekipa za demonstracije na trenerskem seminarju Odbojkarske zveze Slovenije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.